Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 23
Måndag 1 juni
Grattis Gun, Gunnel
Valuta
EUR 10.47 -0.04
GBP 11.64 -0.03
USD 9.43 -0.01
BÖRSEN 08:35
-0.64%

Premiär för unik produktionslinje

80 x 22 meter Prima Power måste firas rejält. Weland AB bjöd på festlig invigning av den nya och unika stans- och panelbockningslinjen i Gislaved.

 

Kunder, anställda och ägare - alla var där den 7 december för att fira premiären för Weland AB:s senaste investering på ca 60 miljoner SEK. Den 80 meter långa stans- och panelbockningslinjen imponerar både med yta och kapacitet. I samma flöde stansas, klipps, formas, bockas och staplas detaljer på pall. Helt automatiskt. 
- Det här ger oss en otrolig kapacitet, säger Björn Henrikson, vice VD Weland AB.
 
Weland AB och Din Maskin firade premiären av den nya rekordstora produktionslinjen. Från vänster Björn Henriksson, vice vd Weland; Johan Söderberg, säljare Din Maskin; Alexander Ström, vd Din Maskin.
 

Maximalt avancerat, automatiserat och modernt

Weland AB som sedan tidigare hade tre stansanläggningar i drift i Smålandsstenar började titta på att investera i ytterligare en anläggning under 2016. 
- Vi ville ha något som var state of the art i alla led, så avancerat, automatiserat och modernt som det bara gick att hitta, säger Björn.
 
Alla var där - även Welands ägare och grundare Jonas och Gösta Welandson - här tillsammans med Björn Henriksson och Johan Söderberg.
 

Snabb och effektiv affär

Bollen landade hos Din Maskin där Johan Söderberg hjälpte till att bearbeta alla optioner och hämta in synpunkter.
- Men det var egentligen väldigt enkelt, de ville ha med allt, konstaterar Johan.
Två månader senare, på Euroblech Hannover 2016 blev affären klar. 
 
Installation och utbildning tog ca 17 veckor. Nu firar teamet från Weland och Din Maskin att  produktionslinjen är igång.
 

Anläggningen placerades i Gislaved

- Men jag insåg ganska tidigt att vi hade ett problem, vi hade skapat en så stor anläggning att vi inte hade plats för den i Smålandsstenar, berättar Björn.
Så valet föll på Weland Industricentrums lokaler i Gislaved. Där började förberedelserna innan semestern och efter cirka 17-18 veckors installation och utbildning kunde den nya produktionslinjen driftsättas i november 2017.
 
Både Weland AB och Weland Lagersystem är nu hyresgäster under samma tak hos Weland Industricentrum. "Det här är fantastiskt kul!" säger Björn Karlsson, vd - Weland Lagersystem AB.
 

Firade invigningen med julbord

Och den 7 december var det alltså dags för invigning. Dagen till ära var ett julbord dukat, inte fullt så långt som själva produktionslinjen men mycket uppskattat av det hundratal gäster som kommit för att fira med Weland. 
 
Invigningen firades med ett rejält julbord, dock inte fullt så långt som den nya produktionslinjen. 
 

Största affären för Din Maskin - någonsin

På mycket glatt humör var också Din Maskins vd Alexander Ström.
- Det här är den största anläggning på mycket länge som vi varit med och levererat - och det är den största enskilda affär som Din Maskin någonsin gjort, säger Alexander.
 
Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se


KONTAKTUPPGIFTER

Weland AB

(Weland AB)

Telefon: 037134400
Mail: info@weland.se

Besöksadress:
Malmg. 34
33330
Smålandsstenar

Postadress:
Box 503
33328
Smålandsstenar

Webbadress:
www.weland.se