Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 23
Måndag 1 juni
Grattis Gun, Gunnel
Valuta
EUR 10.46 -0.04
GBP 11.67 0.00
USD 9.4 -0.03
BÖRSEN 11:15
0.48%

Förslutning med premiumkvalitet

Säker förslutning oavsett om det handlar om livsmedel, medicinteknik eller kemiska produkter. WeLoc är återförslutaren med en alldeles unik historia.

 

Den minskar matspillet, sätter stopp för främmande partiklar och håller hundraprocentigt tätt. WeLoc är själva originalet som skapades redan 1983. Återförslutaren som idag exporteras över hela världen och som blivit oumbärlig inom både livsmedelsindustri, kemi- och medicinteknik.

 

Rätt förslutet så håller maten längre – och risken för kontaminering minskar. WeLocs produkter är storsäljare inom livsmedelsindustrin.

 

Cancerforskning möter småländskt entreprenörskap


Och det var faktiskt på medicinsidan som den innovativa förslutningsidén föddes. Mötet mellan en svårt cancersjuk patient, Åke Welandson, och läkaren tillika forskaren Ingemar Näslund gav ringar på vattnet. Läkaren hade idéer för en ny metod för tidig diagnostik av urinblåsecancer, en idé som krävde absolut vätsketät förslutning. Klämman med två fjädrande tungor som går ner i ett v-spår blev till – och utvecklades vidare inom Welandkoncernen av Arne Henningsson, i dotterbolaget Weland Medical AB.

 

WeLoc Gripper. Inom läkemedelsindustrin finns inget utrymme för misstag. Nya säckklämman från WeLoc håller innehållet på rätt plats.

 

WeLoc i många olika modeller


Idag är WeLoc synonymt med pålitlig återförslutning både inom industrin och i hemmet. Från den unika originalklämman i nylon har en lång rad speciallösningar utvecklats, allt ifrån förslutaren för kaffepåsen med integrerad skopa till rejäla säckförslutare.
– Vi har förädlat varumärket genom större klämmor som klarar tyngre och tuffare applikationer. Det här är en premiumförslutare, ett verktyg som du använder om och om igen. Och allt tillverkas fortfarande här i Smålandsstenar på vårt systerföretag Weland Plastic, säger Katarina Hjalmarsson, som sedan hösten 2018 tagit över som ny vd i WeLoc.

 

Generationsskifte. Katarina Hjalmarsson har tagit över efter sin far Arne Henningsson som vd för familjeföretaget WeLoc – Weland Medical AB.

 

Ny webshop för privatpersoner


Återanvändning, sparsamhet och omsorg om innehållet är och förblir viktiga ledord för idén bakom WeLoc. Högsta kvalitet där kraven på hållbara lösningar är som störst.
– Vi har alltid satt kvalitet framför kvantitet och inte lagt fokus på att erbjuda konsumentprodukter till lågpris. Men idag har vi faktiskt också en webshop, Klammor.se, där du som privatperson kan köpa våra produkter, säger Katarina.

 

Varje råmaterial och ämne på rätt plats. WeLoc har många kunder inom industrin där kraven på hållbarhet och säkerhet är som störst.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

Foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se och WeLocKONTAKTUPPGIFTER

WeLoc- Weland M. AB

(WeLoc- Weland M. AB )

Telefon: 0371-34810
Mail: info@weloc.com

Besöksadress:
Dalsg. 17
33330
Smålandsstenar

Postadress:
Box 504
33328
Smålandsstenar

Webbadress:
www.weloc.com