Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 29
Måndag 13 juli
Grattis Joel, Judit
Valuta
EUR 10.38 0.00
GBP 11.55 -0.06
USD 9.16 -0.01
BÖRSEN 14:15
1.46%

De tar höjd för smart lagerhantering

Hissautomaterna från Weland Solutions fortsätter att erövra världen – och Gnosjöregionen. Mycket tack vare ett växande globalt nät av återförsäljare.


– Att vi skapar fler och fler återförsäljare runt om i världen är en av de viktigaste anledningarna till att vi har en tillväxttakt på cirka 20 procent per år, säger vd Björn Karlsson. För fem år sedan hade Weland Solutions sex återförsäljare totalt.

– Idag har vi 15 återförsäljare i 31 länder vilket gör att vi bland annat täcker hela Europa och även når ut till Asien, Mellanöstern och Sydamerika, säger Björn.

 

Förvärv av WMS-systemet Compact Store

 

Tidigare i höstas gick den årliga återförsäljarträffen av stapeln med deltagare från 13 länder. Under ett par fullmatade dagar fick man göra flera kundbesök för att se olika lösningar, bland annat smarta mjukvaruupplägg och extra djupa hissautomater.

 

Här gavs också tillfälle till presentation av nyheter som Weland Solutions förvärv av WMS-systemet Compact Store, mjukvarulösning med stöd för samtliga arbetsmoment som ingår i lagerhantering, allt ifrån inleveranser till plockorder och inventering.

 

På den årliga återförsäljarträffen tidigare i höstas besökte man bland annat Prototal för att titta på deras verktygshantering.

 

Lokal premiär för Compact Dynamic

 

Ett av kundbesöken under återförsäljarträffen gick till Axelent i Hillerstorp.

– Där har vi gjort den allra första leveransen av vår Compact Dynamic, en helautomatiserad lösning med 12 hissautomater, berättar Björn. Samarbetet med Axelent är något Weland Solutions är extra stolta över. Här har man gått från att leverera en standardmaskin till att idag vara leverantör av hela logistiklösningen.

– Vi hanterar deras småplock och transporter med conveyersystem mellan olika lokaler, för optimal lagerhantering, säger Björn.

 

Växer med fördubblad lokalyta

 

Att Weland Solutions växer märks också rent fysiskt. Under första kvartalet 2020 kommer nuvarande lokalyta på 12500 m2 att fördubblas när ytterligare 12500 m2 av gamla Gummifabriken i Gislaved tas i bruk för Welands räkning.

– Det är vår egen expansion men det är också Welandkoncernen som växer eftersom vi utökar vår legoverksamhet här för Weland AB, säger Björn.

 

Under 2020 ökar Weland Solutions volymen med dubbelt så stor lokalyta i Gummifabriken Gislaved, berättar vd Björn Karlsson.

 

 

 

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se
Foto: Weland SolutionsKONTAKTUPPGIFTER

Weland Solutions AB

(Weland Solutions AB)

Telefon: 0371523040
Mail: info@welandsolutions.se

Besöksadress:
ANDERSTORPSVÄGEN 24
33236
Gislaved

Postadress:
ANDERSTORPSVÄGEN 24
33236
Gislaved

Webbadress:
www.welandsolutions.se