Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 33
Lördag 15 augusti
Grattis Stella, Estelle
Valuta
EUR 10.3 0.03
GBP 11.38 0.03
USD 8.7 0.04
BÖRSEN 18:41
-1.61%

0

Tillväxt och rekrytering hos Weland

Förra året gjorde Weland Lagersystem all time high med sina hissautomater. I år siktar man ännu högre - och rekryterar för att möta ökade kundbehov.
- Vi märker att både Sverige och Europa går bra just nu. Vi har sett en fantastisk utveckling på vissa länder och vi har utökat vårt modellprogram, säger Björn Karlsson, vd Weland Lagersystem.

Welands hissautomater fortsätter att vinna mark runt om i världen. "Förra året slog vi all time high och i år blir vi ännu bättre" säger vd Björn Karlsson.

Redan påbörjad rekrytering

Bara sedan årsskiftet har man anställt två personer och nu söker man ytterligare personal inom utveckling och installation för att kunna fortsätta att växa.
- Sverige är ett litet land men världen är stor. Mitt mål är att vi ska nå ut till ännu fler länder, och redan idag levererar vi till många delar av världen som vi aldrig trodde att vi skulle nå ut till, som Sydkorea, Brasilien och Mexico, säger Björn.

Rekrytering pågår just nu för att matcha tillväxten. Viktor Dewitz och Erik Scheding är två nöjda anställda som trivs med utmaningarna och möjligheterna hos Weland Lagersystem.

Leverantör av helhetslösningar

Produktionen av hissautomater för lagerhållning och produktion är stommen i verksamheten, men behovet av helhetslösningar växer allt mer hos kunderna. Och här finns goda möjligheter till tillväxt. 
- Tidigare användes hissautomaterna främst för plockning av smådetaljer, men idag kan vi hantera en hel framskärm till en Volvo XC90 i våra automater. Därför levererar vi också transportlösningar av detaljen inne i fabriken, säger Björn Karlsson. 

Det handlar inte bara om att sälja en hissautomat - Weland Lagersystem levererar kompletta logistiklösningar för transport av detaljen inne i fabriken.

Löser logistiken under pågående produktion

Oavsett vilken typ av detalj som ska transporteras kan Weland bistå med praktiska lösningar med rullbanor och conveyersystem. Storleken spelar ingen roll, det handlar bara om att dimensionera systemet rätt.
- Många företag står inför att rensa, bygga om eller bygga nytt. Och i den här processen får vi ofta vara med. Utmaningen är att lösa de här logistiksystemen under pågående produktion - men det är vi duktiga på, säger Björn.
- Och man ska komma ihåg att vi är duktiga på att spara yta. När vi är färdiga med våra installationer brukar det bli yta över. 

Hittar praktiska lösningar för kunden

Nyligen har man tagit hem en stor affär med ett företag på Island där man levererade inte bara maskiner utan en helhetslösning för logistiken.
- Det var det som gjorde skillnaden för dem. Vi såg till att det funkade hela vägen och det uppskattas av kunden. Vi är lösningsorienterade och överlåtna till ett samarbete, något som präglar hela den här bygden. Det är vår nyckel till framgång, säger Björn.

Gabriella MellergårdhKONTAKTUPPGIFTER

Weland Solutions AB

(Weland Solutions AB)

Telefon: 0371523040
Mail: info@welandsolutions.se

Besöksadress:
ANDERSTORPSVÄGEN 24
33236
Gislaved

Postadress:
ANDERSTORPSVÄGEN 24
33236
Gislaved

Webbadress:
www.welandsolutions.se