Här hittar du företag som jobbar med formsprutning av plastdetaljer i termoplast och härdplast. Gnosjöregionen är Sveriges ledande område för formsprutning.

Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 27
Söndag 5 juli
Grattis Laila, Ritva
Valuta
EUR 10.47 0.00
GBP 11.62 0.00
USD 9.32 -0.01
BÖRSEN 08:35
-0.23%

Formsprutning

Snabba tips om

    1. Formsprutning är många gånger det bättre alternativet för att ta fram komplicerade produkter i stora volymer.
    2. När det ställs höga krav på den färdiga produktens måttnoggrannhet eller ytfinish är formsprutning det bättre alternativet.
    3. Formsprutning är ett kostnadseffektiv och miljövänligt val, inte lika energikrävande och detaljen är ofta färdig när den kommer ut ur maskinen.
    4. Vill du hitta en ny leverantör? Lägg en offertförfrågan till företagen i Gnosjöregionen »

Så går det till

Plast består huvudsakligen av en eller flera polymerer som blandats med olika tillsatser såsom mjukgörare, stabiliseringsmedel, färgämnen och armeringsmaterial. Granulat av den önskade plasten värms upp till den temperatur som rekommenderas för just detta material. Pressmassan placeras i en särskild sprutcylinder och pressas ut i formrummet under högt tryck. Formen kyls och detaljen kristalliseras innan den släpps ut ur formen.

 

Formsprutning

 

Termoplaster vid formsprutning

Plast som material fick sitt stora genombrott i mitten av 1900-talet och sedan dess har användningen ökat med i snitt 9 procent per år globalt sett. Plaster kan delas in i två huvudgrupper, termo- och härdplaster. Termoplaster mjuknar vid smältning och kan formas om medan härdplaster inte kan smältas ner utan att den kemiska strukturen förstörs. Formsprutning är den viktigaste metoden för att tillverka produkter av bestående av termoplast. Inom formsprutning används främst konstruktionsplaster och volymplaster.

 

Automatisering och kostnadseffektivitet

Automatiseringen inom formsprutning tog fart på 1990-talet och tack vare kostnadseffektiva lösningar är formsprutning idag ett självklart val i många branscher, framför allt inom möbelindustri, hushållsartiklar och fordonsindustri men även inom elektronik.

 

Formsprutning av plastgolv

Att formspruta plastgolv är företagen i Gnosjöregionen duktiga på. Det finns egentligen inte så värst många tillverkare som formsprutar plastgolv i Sverige, men de allra flesta finns i Gnosjöregionen inom ett område på 3 mil.

Holmgrens Plast AB

Gnosjö

Vi är ett teknikälskande företag med passion för produktion av artiklar och produkter i plast. Vhar sedan vi startade, utvecklat en komplett process för hur vi arbetar med kunder och projekt. En process...

Ökade volymer i växande organisation

Samma år som Holmgrens Plast fyller 30 så passerar man också 100 miljoner i omsättning. Trenden hos kunderna är tydlig – det ska vara Made in Sweden.

Inca Plast AB

HILLERSTORP

Inca Plast grundades 1982 av Sten Lilja och drivs nu i tredje generationen av familjen Lindqvist. Vår strävan är att vara en pålitlig helhetsleverantör när det gäller...

Reliable molding – grunden för långsiktiga affärer

De är pålitliga, smarta och effektiva. Inca Plast bygger långsiktiga kundsamarbeten med kapacitet i sin högautomatiserade formsprutningsanläggning.

Gela Plast AB

ANDERSTORP

Vi erbjuder tjänster inom formsprutning av plast från idé till färdig produkt. Vi vill bygga långa kundrelationer där vi utvecklas tillsammans.

AD-Plast i Anderstorp AB

ANDERSTORP

AD-plast arbetar med formsprutning av plastdetaljer. En kunskapsbank som fylls på sedan 1963 har gjort AD-plast till en av de ledande och innovativa formsprutarna i landet. Arbetet med kunder som...

Så formas ett dreamteam i drömfabriken

Förnyat ledarskap och teamanda skapar energi i hela organisationen. Med helt ny marknadsavdelning tar AD-Plast sikte mot nya affärer och möjligheter.

Stebro Plast AB

BROARYD

Företaget grundades 1998 av familjen Stenberg i Broaryd – men vi har erfarenhet av formsprutning och plasttillverkning sedan 1969. Våra medarbetare är mycket kvalitetsmedvetna och...

51 miljoner plastdetaljer – varje år

Stebro växer kraftigt inom 2K-form-sprutning och plastsvetsning. Nya projekt och omfattande maskininvesteringar har gett en rejäl omsättningsökning.

Quick-Set AB

BREDARYD

Eget patenterat system för automatisk ändförslutning av rör för t ex bilindustrin (bromsledningsrör, insprutning etc), standardrör (koppar, stål, rostfritt, etc)....

Gjuteriteknik AB

VÄRNAMO

Vi erbjuder helautomatisk pressgjutning av zink i de modernaste maskinerna som finns på marknaden. Beräkningsprogram för att optimera processparametrar tillsammans med vår erfarenhet resulterar i bästa...

Zinkteknik i Bredaryd AB

BREDARYD

Zinkteknik AB är ett familjeägt företag med ca 65 anställda i Bredaryd. Vi har också ett systerföretag i staden Mostar i Bosnien Hercegovina sedan 2005 med ca 65 anställda. Vi är certifierade enligt...

Säkerhet, funktionalitet och design

Zinktekniks detaljer finns i var tredje bil som tillverkas idag. Välkommen att titta in bakom kulisserna i Skandinaviens ledande zinkgjuteri.

Simons Metallindustri & Formblåsning AB

GNOSJÖ

Vi formblåser små som stora serier och som familjeföretag har vi nära till snabba beslut, personlig service och vi hjälper till från idé till färdig produkt....

Formteknik i Gislaved AB

GISLAVED

Legoformsprutning, renrumsproduktion & verktygstillverkning Formteknik grundades 1972 och var från starten en ren verktygstillverkare till plastindustrin. Idag erbjuder Formteknik en professionell...

Formsprutning

Masterbatch eller plastgranulat som det också kallas. Detta är materialet som matas in i formverktygen och i mjukt tillstånd sedan matas ut i verktygen i formsprutningsmaskinen.

 

Sammanfattning av Formsprutning

Formsprutning är ett miljövänligt och kostnadseffektivt sätt att ta fram komplicerade produkter med höga krav på måttnoggrannhet.

 

Läs mer

 

Läs gärna mer om närliggande ämnen Termoplast | Formsprutning |Metallersättning | Metallformsprutning | Sintring | Dubbelsprutning |Formblåsning | Tvåkomponents | Vakuumformning