Hitta ett företag i Gnosjöregionen som kan hjälpa dig med industriautomation.

Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 44
Onsdag 28 oktober
Grattis Simon, Simone
Valuta
EUR 10.29 -0.03
GBP 11.39 0.02
USD 8.74 0.00
BÖRSEN 18:45
-0.47%

Industriautomation

Snabba tips om Industriautomation

    1. Välj ett företag som kan erbjuda skräddarsydda lösningar samt support.
    2. Jobba med lösningar som går att integrera med de system som redan finns på plats.
    3. Beakta möjligheten till vidareutbildning och bättre förståelse för de system och robotar som köps in.
    4. Vill du hitta en ny leverantör? Lägg en offertförfrågan till företagen i Gnosjöregionen »

Världen är numera full av robotar och automatiska processer. Sagor om robotar och maskiner som tar över världen verkar inte längre så otroliga då vi ser att det går att utveckla “tänkande” robotar som jobbar på ett mänskligt sätt. Svensk industri har helt klart tjänat på industriautomation, och det här är ett område som är i ständig utveckling med nya spännande lösningar som minskar på produktionskostnader och som ökar på effektiviteten.

 

Industriautomation

 

Smidigt och snabbt med processautomation

Anledningen till att det satsas så stort på automation är för det första att detta leder till smidigare och snabbare produktion. Med industriautomation så kan man få exakta rörelsemoment som man upprepar hur många gånger som helst. Arbetet går snabbt framåt och säkerheten höjs. Den som har kritik mot robotar bör betänka att robotarna faktiskt räddar liv. Industriarbetet är inte utan risker men idag så kan man minimera dessa genom att låta operatörer arbeta på ett säkert avstånd då roboten tar tag i det som är tungt och farligt. Operatören får istället utveckla sina kunskaper och bidra med mer hjärna i processen vilket givetvis är positivt för alla som är inblandade i tillverkningen.

 

Ekatech Industriautomation

SMÅLANDSSTENAR

Helhetslösningar inom industriautomation, robotteknik och processkontroll. Vi hjälper kunden att förenkla, förbättra och förädla.

JE RobotTeknik och Automation AB

GNOSJÖ

Vi hjälper våra kunder med nyckelfärdiga lösningar inom automatisering med robotsystem och robotiserad materialhantering.

Rovima AB

Anderstorp

Robotvisionmatare för industrin, service, utbildning och support. Vi gör robotguidning enkelt och skapar förutsättningar för tillväxt hos våra kunder.

Plamako

ANDERSTORP

Allt för plastindustrin – formsprutningsmaskiner, robotar samt kringutrustning till plast- och gummiindustrin.

Hillerstorps Specialmaskiner AB

HILLERSTORP

Vi tillverkar specialmaskiner, automationsutrustning och robotceller till kunder inom metall-, plast- och träindustri. En del av Axelent Engineering.

Industriautomation

 

Seende robotar

Det är mycket spännande att se på moderna robotlösningar och idag så talar man till och med om seende robotar. Man får verkligen intrycket av att roboten ser för den utför handlingar som styrs av andra moment som sker innan och efter robotens uppgift. Det är förstås datorsystem som ser till att man kan finjustera arbetsprocessen på detta vis och idag så kan företag i Gnosjöregionen erbjuda automatik som är fullständigt anpassad till den produktion som man jobbar med. Det finns färdiga lösningar som är justerbara och så finns det lösningar som utvecklas i enlighet med de behov som föreligger.

 

Nya lösningar

I och med att industrin utvecklas och nya krav ställs på produktionsprocesserna så utvecklas det även ny industriautomation som möter de nya kraven på ett tillfredsställande vis. Det här betyder att man från industrins sida även har behov av viss utbildning och en hel del support från de företag som står bakom de nya lösningarna. Genom goda samarbeten och ny teknik som kan integreras med den gamla så styrs utvecklingen i rätt riktning och man ser till att detta görs på ett kostnadseffektivt sätt.

 

Läs mer

 

Läs gärna mer om närliggande ämnen Industriautomation |Robotlösningar | Maskinbetjäning | Industrirobotar | Robotsimulering |Robotceller | Processkontroll | Servicerobotar