Vecka 15
Fredag 12 april
Grattis Liv
Nederbörd 1.2 mm
Vindstyrka 5 m/s
Väderprognos från Yr
Fredag
Lördag
Söndag
GNOSJÖREGIONEN 11°

Arvids gör det lätt att välja rätt

Lokalt, personligt och hållbart – Arvids hjälper Gnosjöregionens företag att ställa om till mer hållbara val för kontors- och industriförnödenheter.

 

 

– Stora företag har ofta koll på de globala hållbarhetsmålen men det är svårare för mindre företag att veta hur man ska ställa om. Här tror jag att vi kan göra jättemycket för att hjälpa våra kunder, säger Frida Larsson.

 

Att tänka lokalt gynnar alla


Sedan augusti 2023 har hon tillsammans med Svante Nilsson tagit över som ny ägare av Arvids Kontorscenter i Anderstorp. Både i butiken och i webshopen Arvids.se är ambitionen tydlig. Här ligger fokus på att guida företagskunderna till mer hållbara val vad gäller såväl råvaror som transporter.
– Till exempel lyfter vi våra lokala aktörer när det gäller tips på företagsgåvor. Vi vill verkligen sprida kunskapen om hur många fina produkter som tillverkas här. Att tänka mer lokalt gynnar alla, säger Frida.

 

Arvids ingår i fackhandelskedjan RKV som jobbar utifrån de globala målen 8, 12 och 17.

 

 

Cradle-certifierat med omsorg om miljön


Svensktillverkat är förstahandsvalet, menar Frida, men att tänka lokalt kan också vara att välja en produkt som är tillverkad i Europa. En annan måttstock att ställa sina produktval emot är certifieringen Cradle To Cradle, som framför allt rör produkter inom kem och rengöring.
– Inom kemvärlden finns mycket att göra i hållbarhetssyfte. Om en produkt är cradle-certifierad har varumärket kommit väldigt långt och du som konsument kan göra ett riktigt bra val för miljön, säger Frida.

 

Handla med ansvar hela vägen. Arvids sortiment bygger på hållbara val när det gäller alltifrån råvaror och transporter till ekonomi och ergonomi.

 

 

Ekonomi, ergonomi – och trivsel


Hållbarhet handlar också om ekonomi, ergonomi och trivsel på arbetsplatsen. Kostnadsmässiga prioriteringar och minskad konsumtion ger långsiktig ekonomisk hållbarhet. Rätt ergonomi, rätt skydd på arbetsplatsen liksom omtanke om personalens trivsel med goda lösningar för exempelvis kaffet ger långsiktig social hållbarhet.
– Och vi upplever att kunderna är väldigt tacksamma för att vi kan erbjuda lösningar på detta. Det här är framtiden, det är rätt väg att gå, säger Svante Nilsson.

 

Den personliga kontakten med kunden är viktig och alla leveranser görs personligen med egen bil. Dahn Wikensten är ständigt på språng, på väg till kunder i Gnosjöregionen.

 

 

Fakta
ARVIDS KONTORSCENTER AB – Arvids finns i Anderstorp. Vi har ett brett utbud av kontorsmaterial, städ/hygien och emballage. Vi säljer även kaffemaskiner.

 

Text & foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

 KONTAKTUPPGIFTER

Arvids Kontorscenter AB

(Arvids Kontorscenter AB)

Telefon: 0371587750
Mail: info@arvids.se

Besöksadress:
Storgatan 2
33433
ANDERSTORP

Postadress:
Storg. 2
33433
Anderstorp

Webbadress:
www.arvids.seDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår