Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 12
Söndag 26 mars
Grattis Emanuel
Nederbörd 0.2 mm
Vindstyrka 2 m/s
Väderprognos från Yr
Söndag
Måndag
Tisdag
GNOSJÖREGIONEN 2°

0

Generationsväxling i transportföretag

Snabbt, säkert och miljövänligt. Boman Express Logistics fortsätter att växa då Tommy Boman tar över pappa Bengt Bomans speditionsfirma.
Redan i januari i år blev affären klar: Tommy Boman köpte sin fars bolag Boman Gardhage Spedition AB och utökade på så sätt linjetrafiken.
- Vi fortsätter som två separata bolag än så länge men med förvärvet tillkom fler tjänster vilket gör oss ännu mer flexibla, säger Tommy.
 
Generationsväxling - nu har Tommy Boman tagit över Bengt Bomans speditionsfirma.
 

Utökad linjetrafik i norra Europa

Idag rullar ett 20-tal fordon i bolagen som tillsammans omsätter ca 30 miljoner SEK. Det handlar om expresstransporter, kundanpassade logistiklösningar och linjetrafik.
- Hittills har vi kört linjetrafik till Norge men det utvecklas under hösten med regelbundna avgångar till fler länder i norra Europa, säger Tommy.
 
I och med förvärvet utökas linjetrafiken till att förutom Norge även innefatta Danmark, Finland, Estland, Lettland, Litauen, Polen och Tyskland.
 

Säkra svenska transporter

Boman Express som laddar för tioårsjubileum nästa år startades mitt under lågkonjunktur av Tommy Boman själv. Efter en tuff inledning har det bokstavligt talat rullat på uppåt och framåt, trots konkurrensen av utländska åkerier.
- Många svenska åkare kämpar med minskad lönsamhet, konstaterar Tommy som tycker att det är dags att tänka svenskt i hela transport- och logistikkedjan. 
 
Tänk kvalitet - tänk svenskt.  Det rådet ger Tommy Boman till företag med transportbehov.
 

Kvalitet hela vägen till slutkund

- För många handlar det bara om priset men som ISO-certifierat företag behöver man tänka kvalitet i alla led, även när godset har lämnat dig.
Ett nytt lagförslag kan skärpa reglerna så att det åligger beställaren att se till att transporten utförs på lagligt sätt vad gäller till exempel kör- och vilotider och trafiksäkerhet kopplat till exempelvis nykterhet.
- Här har vi en plan att alla nya fordon ska innehålla alkolås, säger Tommy.

Enkel bokning via webben

Boman Express Logistics har nyligen bytt transportledningssystem vilket gör det enklare för kunden att logga in och boka via webben.
- Vi är väldigt flexibla och har jour dygnet runt, året om. Varje uppdrag är en spännande och rolig utmaning. Ingenting är omöjligt! säger Tommy.
 
Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se
 


KONTAKTUPPGIFTER

Boman Express Logistics AB

Telefon: 073-660 7000
Mail: bokning@bomanexpress.se

Besöksadress:
Minkv. 11
33192
Värnamo

Postadress:
Minkv. 11
33192
Värnamo

Webbadress:
www.bomanexpress.se