Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 42
Torsdag 21 oktober
Grattis Ursula, Yrsa
Nederbörd 0 mm
Vindstyrka 3 m/s
Väderprognos från Yr
Torsdag
Fredag
Lördag
GNOSJÖREGIONEN 5°

Högt i tak för kreativa idéer hos bsv

Nyinflyttade i anrika lokaler och med spännande projekt på gång ser arkitektkontoret bsv stora möjligheter framåt. Här bygger man för framtiden.

 

– Efter 50 år på Brogatan var vi väldigt trångbodda och behövde nya lokaler för ny kreativitet och känsla i teamet.

Här kan vi skapa ett ännu bättre samarbete

– och hoppas på minst 50 år här, säger regionchef syd, Annacarin Holm, och ler.

 

Nyinflyttade. ”Här har vi skapat en miljö som vi gärna vill visa våra kunder”, säger Johnny Grauengaard och Annacarin Holm, bsv arkitekter & ingenjörer.

 

Mötesplatser i ljusa lokaler

 

Under våren har man tagit två våningar i besittning på Järnvägsgatan 3, i lokaler som en gång i tiden rymde Värnamo stadsbibliotek. Det är högt i tak, ljust och luftigt, med en mix av enskilda kontor, kontorslandskap och öppna mötesplatser.

– Just de här mötesplatserna med öppna ytor och möjlighet att ha en miljö där vi kan visa våra kunder vad vi jobbar med är mycket värdefullt, säger vd Johnny Grauengaard.

 

Många pågående stora projekt

 

Samtidigt har bsv utökat Jönköpingskontoret med ytterligare 160 m2 och flyttar till större lokaler i Göteborg efter semestern. Totalt har bsv ca 90 anställda arkitekter, landskaps- och inredningsarkitekter, fysiska planerare, konstruktörer, civilingenjörer, högskoleingenjörer, brand- och riskingenjörer, energi- och miljö-
ingenjörer samt administrativ personal. 32 av dem arbetar på huvudkontoret i Värnamo.

Trots att näringslivet prövas hårt av coronakrisen har bsv ännu inte känt av någon påtaglig nedgång.

– Vi har många pågående projekt som löper under lång tid. Anbud och förfrågningar kommer fortfarande in och eftersom byggbranschen hittills har varit något förskonad känner vi oss försiktigt optimistiska, säger Johnny.

 

 

Från detaljplan via projektering till projektledning. Tillbygget hos Thule i Hillerstorp hör till de större pågående uppdragen hos bsv just nu.

 

Okonventionella lösningar hos Thule

 

Ett större industriprojekt som pågår just nu är tillbygget hos Thule i Hillerstorp där man på ett typiskt sätt för bsv bidrar hela vägen, från detaljplan ner till minsta inredningsförslag.

– För att kunna växa fysiskt har Thule tagit över en kommunal gata. Det gäller att hitta okonventionella lösningar, och det här är ett väldigt kul projekt där många är involverade, säger Annacarin.

Glashuset i Gislaved är ett av bsv:s kulturprojekt där man i etapp två bland annat har invigt personalutrymmen och danssalar.

 

De dansande pelarna i Glashuset Gislaved skapades av bsv som en hyllning till alla duktiga dansare. Nu är etappen två invigd med bl.a. personalutrymmen och danssalar.

 

 

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

Foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se & BSVKONTAKTUPPGIFTER

bsv arkitekter & ingenjörer AB

(bsv arkitekter & ingenjörer AB)

Telefon: 010-1300300
Mail: info@bsv.se

Besöksadress:
Järnvägsgatan 3
33137
Värnamo

Postadress:
Järnvägsgatan 3
33137
Värnamo

Webbadress:
www.bsv.se