Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 03
Måndag 18 januari
Grattis Hilda, Hildur
Nederbörd 0 mm
Vindstyrka 3 m/s
Väderprognos från Yr
Måndag
Tisdag
Onsdag
GNOSJÖREGIONEN -2°

Anderstorps anrika Däckcenter fyller 50

Däckhotell för 900 bilar och däckservice för alla fordon – från minsta skottkärra till största hjullastare. Här rullar verksamheten som aldrig förr.

 

– Min farfar Reinhold startade AGI Däck AB för regummering av lastbils- och personbilsdäck, och min pappa Anders startade Däckcenter i Anderstorp 1970, berättar Henrik Åstmar.

 

Däckhotell som imponerar

 

Henrik har i princip växt upp i däckverkstan. Han började jobba på Däckcenter i Anderstorp på heltid 1994 och köpte verksamheten av sin far 2007. Pappa Anders var bland de första som började erbjuda däckförvaring i slutet av 1970-talet. När sedan tjänstebilssystemet växte fram på 1980-talet byggdes ett speciellt lager för däckhotell.

– Då hade vi plats för 75 bilar. Idag har vi plats för 900 bilar i vårt däckhotell, berättar Henrik.

 

Däckcenter Anderstorp har ett väl utbyggt däckhotell för 900 bilar, med internetbokning och SMS med tidsbokningsförslag.

 

 

”Vi servar allt med däck”

 

Däckhotellet innebär att man har högsäsong under höst och vår med extrainsatt personal, annars är det Henrik Åstmar som tillsammans med Samir Hamzic står för den omfattande däckservice som erbjuds.

– Vi servar allt med däck, och har även försäljning till både företags- och privatkunder, och vi har avtal med alla de stora leasingbolagen, säger Henrik.

 

Henrik Åstmar, Samir Hamzic och hunden Peroni hälsar välkomna till Däckcenter Anderstorp.

 

Ljudisolerade däck

 

Den stora nyheten på däcksidan just nu är de ljudisolerade tystgående däcken. Sedan tidigare har det funnits ett krav på miljömärkning av personbilsdäck som anger bränsleförbrukning, våtgrepp och ljudnivå.

– Nu har det kommit krav även på miljömärkning av lastbilsdäcken, så det är viktigt att hålla koll på, säger Henrik.

 

Tredje generationens däckspecialist – Henrik Åstmar – med en av de stora nyheterna på däck sidan just nu: ljudisolerade däck.

 

Medlem i Däckpartner

 

Däckverkstan är utrustad med moderna maskiner som underlättar arbetet. Förra året investerade man också i ett reningsverk för hjultvätten.

– Trevlig personal och bra service, det är Däckcenter Anderstorp. Sedan 2005 ingår vi också i Däckpartner som är Sveriges största däckkedja med 160 verkstäder över hela landet. Det innebär att vi kan erbjuda snabb och smidig service oavsett var du befinner dig i landet, säger Henrik.

 

Ett brett däcksortiment från ledande tillverkare, nytt reningsverk för hjultvätten – Däckcenter Anderstorp ligger i framkant.

 

 

 

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.seKONTAKTUPPGIFTER

Däckcenter i Anderstorp AB

(Däckcenter i Anderstorp AB)

Telefon: 037116696
Mail: info@dackcenter.cc

Besöksadress:
Gjuterig. 8
33433
Anderstorp

Postadress:
Gjuterig. 8
33433
Anderstorp

Webbadress:
www.dackcenter.cc