Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 03
Fredag 22 januari
Grattis Vincent, Viktor
Nederbörd 0 mm
Vindstyrka 4 m/s
Väderprognos från Yr
Fredag
Lördag
Söndag
GNOSJÖREGIONEN 2°

Är du redo för omställningen till grön el?

El av Sol Nordic AB, en av Sveriges ledande solenergiaktörer, etablerar sig i Gnosjöregionen för att hjälpa industrin till egen grön energiproduktion.

 

2040 ska Sverige ha en elproduktion som är 100 procent förnybar. Tyskland ligger redan idag på 11 procent solenergi. Här i Sverige når vi ännu inte 0,5 procent, men det är något som El av Sol vill ändra på.

– Det handlar både om ekonomi, hållbarhet och strategi. Vi har redan ändrat en del; de anläggningar vi har installerat, totalt ca 35 MW, motsvarar ca 4 procent av Sveriges totala installerade effekt. Många företag får frågan idag: vad har ni för hållbarhetsplicy? Det är värdefullt även ur ett försäljningsperspektiv att kunna säga att ”den här produkten är tillverkad av solel”, säger Gert Wästlund, säljare i Gnosjöregionen.

 

El av Sol Nordic är experter på solceller för fastighetsägare och industri. Från vänster: Val Sibbern, Gert Wästlund, Peter Kokocha.

 

Helhetsleverantör med långsiktighet i fokus


El av Sol, med huvudkontor i Västerås, bygger solcellsanläggningar från Luleå i norr till Öland i söder. Man är på väg att etablera sig även i Skåne och på västkusten och har nyligen startat ett dotterbolag i Norge. Utifrån det nyöppnade säljkontoret i Värnamo räknar man med att nå ut till industrin men också lantbruk, fastighetsbolag och bostadsrättsföreningar.

– Vi vill vara en helhetsleverantör med långsiktighet i fokus, en leverantör att lita på. Med vår kapitalstarka ägarstruktur har vi som målsättning att vara en av de stora aktörerna som finns kvar också om 20 år, säger Peter Kokocha, key account manager.

 

Rolf Ericsson Bil i Falun valde solenergi till sitt nybyggda bilcenter. 1140 m2 solceller, produktion 224 kWp.

 

Optimerad elproduktion med smart teknik


El av Sol jobbar exklusivt med Kraft-pojkarna AB som leverantör av marknadsledande komponenter. Utvecklingen på tekniksidan går snabbt, mot smartare lösningar som optimerar elproduktionen, även utan direktsol. Lagring, laddinfrastruktur, allt sådant ligger El av Sol i framkant med.

– Priserna har gått ner, kalkylerna håller och vi kommer gärna ut till företagen och berättar om möjligheterna, säger Peter. När solenergianläggningen väl är på plats tar El av Sol fortsatt ansvar för service och eftermarknad med besiktningar och återkommande kontroller.

– Vi kan även hjälpa kunden med miljöprofileringen, hur man kan kommunicera investeringen med sina kunder, säger Val Sibbern, marknads- och kommunikationsansvarig.

 

Ferrita i Köping gör rostfria avgasrör och satsade på solenergi redan 2016. 1600 m2 solceller ger 212 kWp och producerar ca 72 procent av Ferritas energiförbrukning.

 

 

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

Foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se & El av Sol Nordic ABKONTAKTUPPGIFTER

El av Sol Nordic AB

(El av Sol Nordic AB)

Telefon: 0470-785503
Mail: info@elavsol.se

Besöksadress:
Västermogatan 27
331 33
Värnamo

Postadress:
Västermogatan 27
331 33
Värnamo

Webbadress:
www.elavsol.se