Vecka 24
Fredag 14 juni
Grattis Håkan, Hakon
Nederbörd 0 mm
Vindstyrka 1 m/s
Väderprognos från Yr
Fredag
Lördag
Söndag
GNOSJÖREGIONEN 8°

Pilotprojekt för framtidens fordonsflottor

SaaS-bolaget Vialumina, laddoperatören Mer och textilserviceföretaget Elis har gått samman i ett pilotprojekt för framtidens energioptimering.

 

Syftet med piloten är att testa en teknisk lösning som kopplar upp förare, elbilar och laddare mot flexmarknaden i elnätet för att möjliggöra mer effektiv och kostnadsoptimerad laddning som dessutom kopplar fordonets batteri till nya intäktsströmmar – och som en effekt: Hållbara fordonsflottor.

Projektet kommer att utföras i verklig miljö på en av Elis anläggningar och målet är att kunna utvärdera den tekniska lösningen i praktiken.

”För att kunna lösa framtidens utmaningar med effektproblematik i elnätet, räckvidd och lastvikt på våra distributionsbilar måste vi alla jobba ihop och hitta nya, smarta lösningar – vilket är det vi gör här. Dessutom kommer det att vara en stor hjälp för oss på Elis, för att ta nästa steg, i vår elektrifieringsresa mot fossilfria transporter 2030”, säger Patrik Nyholm, Inköpschef på Elis i Sverige.

 NYHETER

Elis Textilservice omcertifieras för sitt arbete med Agenda 2030

  Som första svenska företag blev Elis 2020 certifierade för sitt arbete mot FN:s globala mål för hållbar utveckling.   Certifieringen...

Circular Collabs – Elis klär kockar i gamla dukar tillsammans med Segers och Paul Svensson

Vad göra med gamla slitna restaurangdukar som inte längre kan användas? Man tillverkar kockrockar, förkläden och servetter av dem. I upcycle-projektet Circular Collabs...

LÄS ÄLDRE NYHETER

KONTAKTUPPGIFTER

Elis Textil Service AB

(Elis Textil Service AB)

Telefon: 0393-50 23 40
Mail: markus.lewintus@elis.com

Besöksadress:
Gärahovsvägen 3
567 32
Vaggeryd

Postadress:
Gärahovsvägen 3
567 32
Vaggeryd

Webbadress:
se.elis.com/svDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår