Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 26
Tisdag 28 juni
Grattis Leo
Nederbörd 0 mm
Vindstyrka 1 m/s
Väderprognos från Yr
Tisdag
Onsdag
Torsdag
GNOSJÖREGIONEN 19°

”Det är roligt att producera egen el”

Energibesparingar är målet. Med hjälp av solceller, laddstationer, smart teknik och analyser hjälper Elteknik sina kunder att bli mer energismarta.

 

– Att sätta upp en solcellsanläggning är egentligen bara 40 procent av jobbet.

Energibesparingar är vårt fokus. Vi tittar på helheten, analyserar, mäter och ger ekonomiska förslag med förbättringar. Att mäta är att veta, förklarar Anton Eriksson, säljare.

 

”Vi är inte bara ett solcellsföretag, vi är riktiga elektriker i botten”, säger Anton Eriksson.

 

Riktiga elektriker – inget annat


Elteknik i Värnamo, som numera har sitt huvudkontor i Bor, åtar sig allt från mindre projekt och service till totalentreprenader vid nybyggen av bostäder och industrilokaler. Riktiga elektriker – inget annat, är deras slogan, framtagen av medlemskedjan Svenska Elkedjan AB.

Här får man hjälp med hel­heten. Hit vänder sig både privatkunder och företagskunder och de senaste åren har allt fler förfrågningar handlat om just solceller. Exempel som ingen i Gnosjöregionen kunnat undgå är anläggningarna intill väg 27 utanför Värnamo med ett stort antal solceller på mark.

– Vi tar hand om helheten när vi får en förfrågan på ett projekt. Här är relationen jätteviktig, säger Mikael Nilsson, projektledare.

 

”Det är roligt att producera egen el!” säger Mikael Nilsson och håller koll på graferna i den nyinstallerade displayen för Eltekniks egen solcellsanläggning.

 

Förstudie för en optimal lösning

 

Det handlar till exempel om den viktiga förstudien som Elteknik alltid gör, för att hitta den optimala lösningen.

– Vi tittar på taket och konstruktionen och gör en beräkning så vi vet att stommen håller. Många andra aktörer på marknaden förbiser sådana saker, men säkerheten får man inte kompromissa med. Vi är alltid raka och ärliga, säger Anton.

Om det tidigare har funnits en viss tveksamhet från industrins sida att investera i solceller så har den definitivt vänt, konstaterar Anton.

 

Gröna lösningar är Eltekniks fokus. Både företag, privatpersoner och offentliga miljöer kan med kloka investeringar hitta energibesparingar som gör skillnad både för plånbok och miljö.

 

Det lönar sig att bli elproducent


– Den investering du gör kommer att ge fina besparingar redan efter första dagen i drift. Det här är något som verkligen lönar sig både för miljö och kund. Mikael fortsätter:

– Jag skulle också önska att alla företag förstod hur roligt det är att producera sin egen el.

 

 

 

FAKTA ELTEKNIK I VÄRNAMO

Entreprenad, service och solceller. Vi ligger i framkant med modern teknik, miljövänligt arbete och energibesparing för smarta helhetslösningar.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

Foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se & ElteknikKONTAKTUPPGIFTER

Elteknik i Värnamo AB

Telefon: 0370654426
Mail: mikael.nilsson@elteknik-vmo.se

Besöksadress:
Mjölnarevägen 8
33173
Bor

Postadress:
Mjölnarevägen 8
33173
Bor

Webbadress:
www.elteknik-vmo.se