Vecka 48
Lördag 2 december
Grattis Beata, Beatrice
Nederbörd 0 mm
Vindstyrka 2 m/s
Väderprognos från Yr
Lördag
Söndag
Måndag
GNOSJÖREGIONEN -6°

Företagsamhet är vårt DNA

Spännande nyetableringar och starka satsningar inom teknologi och kompetensförsörjning – Enter Gislaved boostar näringsliv, handel och besöksnäring.

 

– Vi är företagsamma i Gislaveds ­kommun och det är viktigt att det startas nya företag, så det ligger på vår radar. Vi arbetar också aktivt för att få hit nya etableringar och investeringar – och för att möta kompetensbehoven med insatser inom teknikutveckling till nytta för företagen.

 

Kärleken till bygden en drivkraft

 

Det säger Leif Österlind, vd i det ­kommunala näringslivsbolaget Enter Gislaved. Samtalet handlar om turismutveckling, marknadssatsningar och teknologi, tre viktiga fokusområden för utveckling enligt Enter Gislaved. Men det som tydligast genomsyrar samtalet är kärleken till bygden. Leif är själv inflyttad, kom till Anderstorp för dryga 30 år sedan, och här har han ­blivit kvar.

– Jag fascinerades av energin och kraften på den här platsen. Det finns en otrolig vilja att göra, att åstadkomma saker. Jag menar, vem bygger till exempel en Formel-1-bana på en mosse, får nationaldagen att bli helgdag eller utvecklar Isaberg till en internationell äventyrsdestination?

 

”Företagsamhet är vårt DNA”, säger Leif Österlind, vd för det kommunala näringslivsbolaget Enter Gislaved.

 

 

Vision om ett växande Gislaved

 

Den här viljan och energin har Enter Gislaved tagit som sitt uppdrag att kanalisera för att fortsätta att utveckla konkurrenskraft och attraktivitet i kommunen.

– Vi vill växa, vi vill bli fler och vi vill ha en högre sysselsättningsgrad än Sverigesnittet. Vi vill också ha en ­stolthet hos våra kommuninvånare, att man rekommenderar andra att bo här, säger Leif.

Vägen dit jobbar Enter Gislaved hårt för att bygga. Byggstenarna består av riktade satsningar inom näringsliv, handel och besöksnäring – satsningar som samtidigt bygger på mjuka värden och en tidig relation till ungdomar och skola.

– Vi kan göra miljardinvesteringar, men vi kan aldrig köpa stolthet över att bo här. Det måste byggas inifrån.

 

För att bana väg för Industri 4.0 och säkra kompetensförsörjningen driver Enter Gislaved flera utvecklingsprojekt.

Foto ESBE/Christine Tibratt

 

Nyetableringar till Gislaved – ja tack! Här kommer Smålandia Elgiganten med ny padelarena att ta plats.

 

 

Positiv inverkan på industrin

 

Besöksnäring och gröna ­näringar växer starkt, vilket även ger positiv inverkan på industrin.

– Ska man lyckas i företagande är det viktigt att ha work-life-balance.

Min tes är att om du mår bra själv så är världen vacker även om det regnar. Mycket hänger på din egen självkänsla och världsbild.

 

A piece of Småland. Besöksnäringen växer i Gislaveds kommun, med rika möjligheter till en aktiv fritid både för turister och bofasta.

 

 

 

 

FAKTA Enter Gislaved
Enter Gislaved finns till för dig som vill starta företag, ­utveckla din verksamhet eller etablera dig i Gislaveds kommun, oavsett branch.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

Foto: Enter Gislaved & ESBE/Christine TibrattKONTAKTUPPGIFTER

Enter Gislaved AB

Telefon: 037180600
Mail: info@entergislaved.se

Besöksadress:
Stortorget 2
33230
GISLAVED

Postadress:
Stortorget 2
33230
Gislaved

Webbadress:
www.entergislaved.seDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår