Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 21
Lördag 25 maj
Grattis Urban
Nederbörd 0 mm
Vindstyrka 4 m/s
Väderprognos från Yr
Lördag
Söndag
Måndag
GNOSJÖREGIONEN 16°

Hälsan i fokus på Gummifabriken Forsheda

Företagsparken i gamla Gummifabriken Forsheda fortsätter att växa. Senaste etableringarna sätter fokus på kropp, hälsa och optimala företagsmöten.

 

Det är en vanlig tisdagsförmiddag och på gymmet råder full aktivitet. Ett spinningpass ska precis dra igång och flera entusiaster jobbar hårt med styrketräningen.
– Gymmet har varit en framgångssaga – jättepopulärt och uppskattat. Det har blivit en tummelplats både för folk som jobbar här i huset, för ungdomar i byn och inte minst för pensionärerna. Det är en jätteviktig målgrupp, konstaterar Håkan Isaksson, fastighetschef Forsfast AB.

 

Det är rena hälsoslyftet på Gamla Gummifabriken i Forsheda. Många som jobbar i Forsheda passar på att lunchträna på Gymmet.

 
Hälsotorget granne med Gymmet


Granne med Gymmet har nya aktörer inom hälsa och friskvård flyttat in. Carinas Träningsverk erbjuder tjänster inom bland annat massage, akupunktur och arrangerar även utomhusaktiviteter med guidning som friskvård. Intill ligger Hälsomottagningen där Fredrik Ölander, funktionsmedicinsk terapeut, lanserar ett nytt friskvårdskoncept särskilt riktat till företagskunder.
– Funktionell medicin handlar om att inte bara lindra symptom. Vi tittar på hur hela människan mår, både fysiskt och psykiskt, och söker de underliggande orsakerna till sjukdomen, säger Fredrik Ölander.

 

För ett liv i rörelse. Carina Svensson är sjukgymnast i botten och har orienterat på elitnivå. Nu erbjuder hon friskvårdstjänster i Gamla Gummifabriken.

 
Minskad sjukskrivning med personlig hälsoplan


Bland annat använder man sig av kroppsscreening, en vetenskaplig och evidensbaserad metod som ger detaljerade besked om hur kroppen mår. Till detta kopplas rådgivning inom mat, träning, stress och sömn i en personlig hälsoplan.
– Sjukskrivning är jättedyrt för företagen idag. Jag vill hjälpa till att minska sjukskrivningstalen med hjälp av förebyggande hälsovård, säger Fredrik Ölander, som också samarbetar med kollegan Joakim Odh, kostrådgivare.

 

Med hjälp av kroppsscreening mäts biomarkörer i kroppen som ger detaljerade besked om hälsan. ”Vi kan till exempel se om man är på väg att utveckla diabetes eller har problem med sköldkörteln” säger Fredrik Ölander.

 
Byggindustri och callcenterverksamhet


Även på industrisidan har fler hyresgäster kommit till. Nyinflyttade Forsheda Hus AB tillverkar väggsegment till stora byggen inom bland annat Skanska och NCC. Och uppstartsbolaget ”Optimala Möten” har etablerat en callcenterverksamhet i Gummifabriken med syfte att hjälpa företag boka just optimala möten med sina kunder.
– Vi har ett positivt flow med hyresgäster, mycket tack vare den goda infrastrukturen med gymmet och vår fina lunchrestaurang, säger Håkan Isaksson.

 

Forsheda Hus AB hör också till de nya hyresgästerna. ”Vi har ett positivt flow här som gör att företag blir intresserade” säger Håkan Isaksson, fastighetschef Forsfast AB.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.seKONTAKTUPPGIFTER

Forsfast AB

Telefon: 0370-347226
Mail: michael@derk.se

Besöksadress:
Kvarnsjöstigen 2
13971
Stavsnäs

Postadress:
Kvarnsjöstigen 2
13971
Stavsnäs

Webbadress:
forsfastab.se