Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 47
Söndag 27 november
Grattis Astrid, Asta
Nederbörd 0 mm
Vindstyrka 3 m/s
Väderprognos från Yr
Söndag
Måndag
Tisdag
GNOSJÖREGIONEN 4°

Mer än bara vatten- och energiborrning

Från vattendriven Wassaraborrning till borrning för fundament till vindkraftverk – vardagen hos Jannes Brunnsborrning i Burseryd är omväxlande.

 

 

Ja, det är förstås inte ”bara” när du ska borra ner genom jordlagren till fast berg för att installera bergvärme eller en egen vattenbrunn. Jannes Brunnsborrning har både utrustning och erfarenhet som går på djupet; här möter vi ett välutbildat gäng inom såväl hydraulik och pneumatik som geologi och entreprenadrätt.

 

Här låg en gång Burseryds mejeri. Idag rymmer lokalerna välutbildade och erfarna brunnsborrare, berättar (fr v) Andrei Fazakas, Anna-Karin Johansson och Maria Josephson.

 

Kompetens inom Wassaraborrning

 

Och uppdragen som landar hos Jannes Brunnsborrning är därför både mångfacetterade och utmanande.

– Till exempel fick vi ställa om väldigt snabbt när det visade sig att en kund ville ha Wassara-borrning, berättar Anna-Karin Johansson, vd och delägare.

Borrmetoden som drivs av vatten i stället för tryckluft är från början finsk och har framgångsrikt använts bland annat av LKAB för att bryta malmen mer effektivt. Nu blev metoden nyckeln till ett projekt i norra Skåne där den instabila berggrunden gjorde att borrhålet annars skulle ha rasat ihop.

– Det är inte så många företag i Sverige som kan erbjuda Wassara så vi är stolta över att ha både utrustningen och kompetensen, säger Andrei Fazakas, produktionschef och delägare.

 

Wassara-borrning vid ett av Jannes Brunnsborrnings projekt i norra Skåne.

 

Gasevakuering och undersökningsborrning

 

Andra exempel på lite mer ovanliga uppdrag är borrningen för installation av gasevakuering vid en plats för avfallsdeponi. Man har också borrat för fundament till vindkraftverk i Grimsås och bistått när vägräcken ska fästas längs en komplicerad sträcka.

– Vi har också haft ganska många undersökningsborrningar där vi hjälper konsulter i saneringsprojekt vid förorenad mark. Där har vi borrat för att man på olika nivåer ska kunna ta prover på grundvattnet, berättar Andrei.

Även om pandemi och prisutveckling precis som hos alla andra har påverkat vardagen så är framtidstron god.

– Jobben rullar in, det går bra för oss. Det byggs en hel del, både industri och bostäder, och vi har mycket brunnsborrning som väntar framöver, säger Anna-Karin.

 

Till de mer ovanliga uppdragen hör borrningen av en gasbrunn vid en plats för avfallsdeponi.

 

 

 

FAKTA JANNES BRUNNSBORRNING
Vattenborrning, energiborrning, entreprenadborrning, miljöborrning, hydraulsprängning och pumpinstallationer!

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

Foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se & Jannes BrunnsborrningKONTAKTUPPGIFTER

Jannes Brunnsborrning AB

(Jannes Brunnsborrning AB)

Telefon: 037150660
Mail: info@jannesbrunnsborrning.se

Besöksadress:
Storgatan 25
33377
BURSERYD

Postadress:
Storg. 25
33377
Burseryd

Webbadress:
www.jannesbrunnsborrning.se