Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 03
Torsdag 21 januari
Grattis Agnes, Agneta
Nederbörd 0 mm
Vindstyrka 4 m/s
Väderprognos från Yr
Torsdag
Fredag
Lördag
GNOSJÖREGIONEN 2°

Hållbara och klimatsmarta lösningar

De är experter på processkyla – och gör omsättningsrekord mitt under rådande pandemi. I 40 år har LN-Kyla i Gnosjö servat regionens företag.

 

Något större jubileumsfirande blir det inte tal om i pandemitider, men på sätt och vis får de nio medarbetarna i LN-Kyla fira ändå.

– Vi har haft ett jättebra år! Vi slog omsättningsrekord förra året och nu går vi mot ett nytt rekord igen, säger Emelie Nydén, vd.

De servar Gnosjöregionens företag med lösningar inom processkyla, komfortkyla och livsmedelskyla. Att 80 procent av Sveriges plastindustri finns i regionen har inneburit goda möjligheter att bidra med erfarna lösningar just inom processkylning.

LN-Kyla hjälper kunderna från projektering till färdig lösning; allt ifrån VVS-projektering till elskåp och specialprogrammerade styrutrustningar. Det ger en trygghet för kunden.

 

De är redo att hjälpa Gnosjöregionens företag med hållbara och klimatsmarta lösningar för kyla!

 

Värmeåtervinning och energioptimering

 

– Vi jobbar både med frikylning och med möjligheter att använda överskottsvärmen från processen till exempelvis kontor och biytor. Just nu håller vi också på med ett projekt där vi tittar på möjligheten att sälja värmen till fjärrvärmeverket, berättar Emelie.

LN-Kyla erbjuder en speciell mätutrustning för energioptimering.

– Du mäter verkningsgraden på kyl­maskinen vid olika driftsfall, vilket gör att du kan finjustera så att allt lirar optimalt, säger Emelie.

 

Det lilla företaget med de stora resurserna


LN-Kyla är en del av TESAB-kedjan som består av 24 företag över hela Sverige. Detta ger extra styrka genom gemensamma utbildningsinsatser, samordnade inköpspriser och centrala försäljningsavtal.

Samtidigt är man det lilla företaget.

– Vi är väldigt lokala, vi utgår här ifrån Gnosjö och är snabbt på plats hos kunderna. Är det något akut så löser vi det, och det uppskattas av våra kunder. Vi har jour alla dagar på året, förklarar Lennart Nydén.

 

Lennart Nydén startade LN-Kyla för 40 år sedan. Idag är även Emelie Nydén och Adel Ramic delägare i familjeföretaget.

 

Hållbarhet och trygghet


LN-Kyla lägger också stort fokus på hållbarhetsfrågor. Att till exempel jobba med klimatsmarta köldmedium, som återvunnen koldioxid, är en självklarhet.

De hjälper också sina kunder med periodisk läcksökning enligt f-gasförordningen så att man har en färdig rapport till sin kommun.

 

LN-Kyla är experter på processkylning för plastindustrin. Man är certifierade enligt ISO 9000 och ISO 14000, Swedac-ackrediterade för tryckprovning och certifierade för F-gasförordningen.

 

 

 

FAKTA LN-KYLA AB

LN Kyla projekterar, installerar och servar alla typer av kyl- och klimat­anläggningar samt tillhandahåller ett brett sortiment av produkter.

 

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

Foto: Frida Lord Photography & LN-Kyla

 KONTAKTUPPGIFTER

LN-Kyla AB

(LN-Kyla AB)

Telefon: 037092253
Mail: info@ln-kyla.se

Besöksadress:
Nordbäck 10
33591
Gnosjö

Postadress:
Nordbäck 10
33591
Gnosjö

Webbadress:
www.ln-kyla.se