Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 04
Söndag 29 januari
Grattis Diana
Nederbörd 0 mm
Vindstyrka 3 m/s
Väderprognos från Yr
Söndag
Måndag
Tisdag
GNOSJÖREGIONEN 2°

0

Effektiv personal från första timmen

Att hyra in personal utan att behöva ägna tid åt introduktion låter för bra för att vara sant. Men Puls Anderstorp väljer att bjuda på det mervärdet.

- När vi startade som bemanningsföretag behövde vi vara unika och då valde vi att erbjuda personal som är utbildad specifikt för just kundens företag, säger Patrik Peterson, delägare.


Patrik Peterson, Jonas Stigemyr och Torbjörn Nilsson har hittat en egen nisch inom personaluthyrning. "Det ger kunden effektiv personal från första timmen" säger Jonas Stigemyr.

Befriar kunden från stressmoment

Både Patrik Peterson och hans kompanjon Jonas Stigemyr har tidigare arbetat med personalledning inom industrin och hade erfarenheten av att hyra in personal. De visste att även om det är en stor tillgång så innebär det en belastning att introducera ny personal när verksamheten är som mest intensiv. Att förebygga kvalitetsproblem och samtidigt minska arbetsbördan för kundens arbetsledare var målet.

- Chefen behöver inte lägga tid på att introducera personalen på plats, de outsourcar det till oss. Att sätta igång 30 anställda plus en ny inhyrd är ett stressmoment. Vi befriar kunden ifrån introduktion av den inhyrda, förklarar Jonas Stigemyr.


Puls Anderstorp skickar med den inhyrda personalen en specifik introduktionsplan i form av en s.k. förutbildning. Praktisk att ha med sig med viktiga fakta om arbetsuppgifterna.

Sammanställer en förutbildning

I praktiken handlar det om att Patrik Peterson och Jonas Stigemyr åker ut till de nya kunderna och provjobbar för att lära sig företaget och arbetsuppgifterna. Utifrån denna erfarenhet sammanställs en specifik förutbildning som den inhyrda personalen får ta del av i lugn och ro innan uppdraget börjar. När man gör sin första dag som inhyrd är ledningen från Puls Anderstorp med och introducerar. Man har även med sig förutbildningen i fickformat. 

- Det gynnar både kunden och våra anställda att man kunnat läsa på lite innan och har koll på företaget man kommer ut till, säger Jonas Stigemyr.


Puls Anderstorp introducerar den inhyrde på arbetsplatsen vilket skapar trygghet och effektivitet både för kund och personal. Kundkretsen består idag av ett 50-tal registrerade företag inom industrin varav 10-15 är aktiva samtidigt.

Ingen extra kostnad för kunden

- Introduktionen är kostnadsfri och ger ett mervärde för kunden som lönar sig även för oss eftersom vi skapar seriositet och unicitet. Det är en stor vinst för våra kunder att kunna hyra in personal som har förkunskaper om arbetsuppgiften och företaget. Inkörningstider, rutiner och arbetsmoment kapas rejält säger Torbjörn Nilsson, försäljning & marknad.

Under 2013 sysselsatte man över 20 personer och antalet anställda ökar. Snart räknar man med 35-40 personer ute i jobb. 

Några röster om PULS:

Peter Danielsson, produktionschef Gnotec Reftele AB
- PULS introducerar sin personal på ett sätt som både sparar tid och minskar risken för fel. Deras engagemang passar vår verksamhet utmärkt.

Eric Ekman, produktion- & Logistikansvarig CE Produkter AB
- Att förbereda personalen innan uppdraget och sedan fysiskt visa hur det går till är nog unikt. Det är mycket uppskattat av såväl oss som de inhyrda.

Text & foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se.


KONTAKTUPPGIFTER

PULS Bemanning AB

(PULS Bemanning AB)

Telefon: 0371-17630
Mail: info@pulsbemanning.se

Besöksadress:
Maskingatan 8
33432
ANDERSTORP

Postadress:
Box 104
33422
Anderstorp

Webbadress:
www.pulsbemanning.se