Vecka 48
Söndag 3 december
Grattis Lydia
Nederbörd 0 mm
Vindstyrka 1 m/s
Väderprognos från Yr
Söndag
Måndag
Tisdag
GNOSJÖREGIONEN -7°

0

PULS vill fortsätta att vara bäst

Effektiv personal från första timmen. Det är PULS motto. För att uppnå det provjobbar företagsledningen själva ute hos kunderna.

- Vi provjobbar alltid själva på företagen för att vi ska lära oss jobbet först. Vi ger en bra service, vi vill själva veta vad det handlar om innan vi introducerar våra anställda i jobbet, säger Jonas Stigemyr.


Barndomsvännerna Patrik Peterson och Jonas Stigemyr startade PULS Anderstorp 2010. "Planen är inte att bli störst utan att fortsätta att vara bäst" säger killarna.

Stor erfarenhet

Tillsammans med barndomsvännen Patrik Peterson startade han PULS Anderstorp för tre år sedan när de båda kände att det var dags att gå vidare i arbetslivet. Båda har stor erfarenhet av industrin och har bland annat arbetat med produktion, lager, kvalitet och inköp.

- Vi hade länge velat starta något eget och vi började med att hyra ut oss själva, säger Patrik Peterson.
Sagt och gjort. Målet var att vara fem personer i företaget vid årsskiftet 2010/2011 och det målet lyckades man till och med att dubbla. 


Personaluthyrning är den stora delen i företaget. Men PULS erbjuder även legotjänster. Det senare i de egna lokalerna i Anderstorp.

Uthyrning och rekrytering

PULS sysselsätter cirka 20 personer idag. Kunderna finns inom ytbehandling samt plast- och metallindustrin i närområdet. Den stora biten av verksamheten är just personaluthyrning där man hyr ut arbetskraft när kunderna behöver det, detta med ett för branschen unikt koncept där personalen förutbildas för varje kund. Man erbjuder även hyrrekrytering, en metod för att hitta rätt personal till sin verksamhet.

- Vi sköter själva viss utbildning av personen, sedan får kunden avgöra om det är rätt person för jobbet. Avsikten är att det ska leda till en anställning, säger Patrik Peterson.


PULS började med att ägarna hyrde ut sig själva. Idag sysselsätter företaget 20 personer på olika kundföretag i närområdet.

Flexibel legotillverkare 

Sedan hösten 2011 erbjuder man även legotjänster. I sina lokaler i Anderstorp kan man ta sig an jobb med såväl stora som små volymer och korta serier.

- Vi har under hösten 2012 breddat verksamheten ytterligare genom att investera bland annat i två styrda fräsar. Vi anpassar oss efter de uppdrag vi kan hjälpa våra kunder med, säger Patrik Peterson och nämner att man ombesörjer allt från tillverkning av fixturer till rent legoarbete.

Satsar på framtiden

Nu satsar PULS vidare mot framtiden. Man har en del planer på hur företaget ska utvecklas vidare. Närmast kommer man att satsa på utökning av legoverksamheten och personaluthyrningen men fler projekt ligger redan i startgroparna.
- Men vi har ingen plan på att bli störst. Däremot vill vi fortsätta med att vara bäst, säger Jonas Stigemyr.


Verksamhetsutveckling är något man vill satsa ännu mer på i framtiden. Här kan man hjälpa företag med små förändringar men också med större omorganisationer.


Några röster om PULS:

Christer Svensson, Proton Finishing Anderstorp AB
- PULS ställer alltid upp på ett föredömligt sätt med mycket kompetent och kunnig personal, såväl vid korta som vid långa uppdrag. Vi har även anställt operatörer som vi varit nöjda med vid inhyrning.

Fredrik Idin, Levi Peterson Industri AB
- Vi har anlitat PULS bland annat för att upprätta en internutbildning i flera nivåer för vår produktions- och lagerpersonal. Detta har gett oss en tydlig blick över intern kompetens och behörighet.

Michael Magito, Plastinject AB
- PULS visar kvalitetstänk som ett stort företag men med flexibiliteten hos en mindre aktör. Egenskaper som närhet, snabb respons och problemlösare gör PULS till en attraktiv leverantör.


Text: Malin Ivarsson. Foto: Malin Ivarsson & PULS Anderstorp.


KONTAKTUPPGIFTER

PULS Bemanning AB

(PULS Bemanning AB)

Telefon: 0371-17630
Mail: info@pulsbemanning.se

Besöksadress:
Maskingatan 8
33432
ANDERSTORP

Postadress:
Box 104
33422
Anderstorp

Webbadress:
www.pulsbemanning.seDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår