Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 39
Tisdag 28 september
Grattis Lennart, Leonard
Nederbörd 0 mm
Vindstyrka 1 m/s
Väderprognos från Yr
Tisdag
Onsdag
Torsdag
GNOSJÖREGIONEN 13°

0

Specialister på hand- och fotskydd

Visste du att hälften av alla arbetsskador är direkt relaterade till skador på händer och fötter? Promea Direkt hjälper företag att hitta rätt skydd.
- Varje skada är en skada för mycket. Det är så viktigt att företag använder rätt skydd och det är här vi kommer in i bilden. Genom att investera i rätt skydd kan du bidra till din egen lönsamhet, säger Alicia Jenner, marknadsföringsansvarig.

Varje arbetsskada är en skada för mycket. Att tumma på skärskyddet kan bli en dyrbar historia för företaget och tvärtom - en investering i rätt skydd är att bidra till företagets lönsamhet.

Olika behov av skyddshandskar

Det handlar alltså om rätt skydd på rätt plats. Behoven kan variera stort till exempel när det gäller arbetshandskar. Någon behöver skydd mot kyla, en annan behöver skydd mot väta och kemikalier. I riktigt tuffa arbetsmiljöer är det handskar med skärskydd som gäller.
- Den ska inte användas där den inte behövs - men om den behövs och du inte använder den kan det bli väldigt dyrt för företaget, konstaterar försäljningschef Johan Gunnarsson.

Det handlar om att hitta rätt handske för rätt behov och TraffiGlove ger svar direkt på skyddsnivån. Från vänster Alicia Jenner, Percy Jenner & Johan Gunnarsson.

Unikt TraffiGlove-koncept

Med konceptet TraffiGlove blir skyddsnivån extra tydlig. Röd handske för lägsta skärskydd, orange för medium och grön för maximalt skärskydd. 
- Vi är svenska generalagenter för TraffiGlove och man får gärna kontakta oss för ett gratis prov på valfri modell av handskar, säger Johan Gunnarsson.

Promea Direkt gör kundbesök med gratis konsultation och möjlighet att hitta rätt hand- och fotskydd för varje anställd.

Går skyddsronden med kunden

Promea Direkt gör personliga kundbesök med konsultation på plats.
- Varje företag har en unik arbetssituation och vi finns till för att lösa just deras behov. Vi går skyddsronden tillsammans med kunden, vilket är en gratis konsultation, säger Alicia Jenner. 
Utifrån skyddsronden får kunden sedan ett personligt anpassat förslag på bästa skyddskläder, handskar och skor.
- Vi har väldigt bra kontakt med företagen i regionen och det gläder oss! Säger Alicia.

Stötdämpning, uppbygnad, spiktrampskydd eller tåhätta - vad behöver du?

Rätt sko för rätt arbete

När det gäller fotskydd är det lika viktigt att anpassa rätt sko till rätt arbetssituation. Någon behöver spiktrampskydd eller tåhätta, en annan behöver vattentäta skor eller svetsskor. Även här gör Promea Direkt besök ute hos kund där man provar ut rätt modell och anpassar den med rätt sulor för att passa varje individ. 
- Om du till exempel står eller går en hel dag så är det viktigt med stötdämpning och en bra uppbyggnad, säger vd Percy Jenner.

Även arbetskläder ingår i Promeas sortiment vilket gör att man kan hjälpa kunden med kostnadseffektiva helhetslösningar. Maria Morza bistår med profiltryck.

Kan även bistå kunden med arbetskläder

Och anpassningsmöjligheterna med olika skor är oändliga.
- Hand- och fotskydd är vår specialitet - och samtidigt kan vi också kan hjälpa till med arbetskläder och hjälpa kunden med en helhetslösning. Vi levererar arbetskläder med profiltryck och broderier, säger vd Percy Jenner.
Promea Direkt grundades 2008. 

Gabriella Mellergårdh


KONTAKTUPPGIFTER

Promea Direkt AB

(Promea Direkt AB)

Telefon: 0371-338 81
Mail: info@promeadirekt.se

Besöksadress:
Burserydsvägen 36
33332
Smålandsstenar

Postadress:
Burserydsv. 36
33332
Smålandsstenar

Webbadress:
www.promeadirekt.se