Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 47
Lördag 27 november
Grattis Astrid, Asta
Nederbörd 0 mm
Vindstyrka 3 m/s
Väderprognos från Yr
Lördag
Söndag
Måndag
GNOSJÖREGIONEN 0°

Från dagens rätt till festmeny

Här serveras husmanskost och pizza så väl som dignande julbord. Restaurang Ölmehus i Reftele firar 20 år av hemlagad mat från grunden.

 

– Lunchbuffén på Restaurang Ölmehus är stommen i vårt utbud, och är väldigt uppskattad. Allt bygger på det. Pizza är ett bra komplement på kvällar och helger. Vi driver också Wärdshuset där vi kan erbjuda fester och sammankomster med mat efter önskemål, säger Ahmad Chahrour, krögare.

 

Husmanskost tillagad från grunden är ett vinnande koncept på Restaurang Ölmehus. Krögare Ahmad Chahrour tillsammans med kocken Joacim Gustavsson.

 

 

”Det här är en passion för mig”

 

Det har gått 20 år sedan han tog över verksamheten i Reftele. Då flyttade han hit med en höggravid hustru och en liten son på 1,5 år. Idag arbetar de tre fortfarande sida vid sida i en välmående restaurangverksamhet.

– Det här är en passion för mig, säger Ahmad och ler. Att få erbjuda gäster god mat, lagad från grunden är något han brinner för. Både för vardagar och helgdagar – och inte minst inför stundande julbord.

 

20-årsjubileum sedan Ahmad tog över. Far och son jobbar sida vid sida i familjeföretaget, Ahmad och Ibrahim Chahrour.

 

 

Julbord med det lilla extra

 

– Det är roligt med julbord för då får man göra det där lilla extra. Vi fick mycket beröm för vår Jansson förra året, och våra köttbullar är väldigt populära. Julskinkan förstås, den är viktigast av allt. Och våra sillar är mycket uppskattade eftersom vi lagar allt från grunden, säger Ahmad.


Familjejulbordet på söndagar brukar vara särskilt populärt men hela adventstiden brukar bli fullbokad av sittningar där både privatpersoner och företag bokar plats för att njuta av julmaten.

 

 

Snart dags för julbord på Reftele Wärdshus. ”Vi gör det lilla extra och lagar allt från grunden”, säger Ahmad.

 

Catering och prisvärt boende

 

– Många företag beställer också catering. Ett julbord eller en jultallrik på jobbet är något man gärna vill ge sina anställda, säger Ahmad. På Reftele Värdshus finns möjlighet året om att boka för frukostmöten och fester, bröllop och begravningar men också catering – och även övernattning i något av hotellets 13 rum inklusive bröllopssvit.

 

 

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

Foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se och Restaurang Ölmehus

 KONTAKTUPPGIFTER

Restaurang Ölmehus AB

Telefon: 037120180
Mail: info@olmehus.se

Besöksadress:
Segerstadsvägen 5
33375
REFTELE

Postadress:
Segerstadsv. 5
33375
Reftele

Webbadress:
www.olmehus.se