Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 12
Söndag 26 mars
Grattis Emanuel
Nederbörd 0.2 mm
Vindstyrka 2 m/s
Väderprognos från Yr
Söndag
Måndag
Tisdag
GNOSJÖREGIONEN 2°

SEB utvecklar företagen i Gnosjöregionen

De är den lokala banken som har ett särskilt hjärta för sina företagskunder.
– Vi vill vara en samarbetspartner som hjälper våra kunder att växa.

 

Det säger Monica Karlsson, kontorschef med ansvar för SEB:s kontor i Värnamo, Anderstorp och Gnosjö. Ända sedan SEB startades för 160 år sedan har man vägletts av en övertygelse om att entreprenöriellt tänkande och innovativa företag behövs för att skapa en bättre värld.

 

SEB engagerar sig för entreprenörskap i alla dess former. ”Det är en viktig del i vårt arbete för hållbarhet” säger kontorschef Monica Karlsson.

 
Hjälper kunden att utvecklas och ligga i framkant


– Därför är det självklart för oss att hjälpa våra företagskunder att utvecklas så att de kan ligga i framkant, säger Monica Karlsson.
Just nu är det högkonjunktur vilket är tydligt bland företagen i Gnosjöregionen. Många passar på att investera och bygga ut både lokaler och maskinpark. Delvis hänger det också ihop med utmaningarna inom kompetensförsörjningen, menar Monica.
– Maskininvesteringar och satsningar på automation blir en förutsättning för många företag att kunna fortsätta utvecklas, säger Monica.

 

Privatrådgivare och företagsrådgivare finns på varje lokalkontor.

 
Säkrar valutakurser och råvaror


Frågor om import och export är ett annat viktigt område där banken kan bidra.
– Vi hjälper till med valutaflöden och hjälper våra kunder att säkra sina kurser så att man vet vad man behöver betala vid import. Vi ser också allt mer säkring av råvaror, mycket inom metaller men även produkter som spannmål är möjliga att säkra, säger Monica Karlsson.
SEB ger också företag stöd i processer som rör generationsskiften. Och den lokala servicen genom att finnas på plats både i Värnamo, Anderstorp och Gnosjö är viktig.

 
Starkt engagemang för entreprenörskap


– Kundbeteendet är annorlunda idag. Man gör sina bankärenden hemma i större utsträckning. Telefonbanken och internetbanken är tillgängliga på tider som passar kunden. Men det är också självklart för oss att ha både privatrådgivare, företags- och försäkringsrådgivare på plats på våra lokalkontor, säger Monica Karlsson.

 

SEB är den lokala banken som månar om sina företagskunder.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se
Foto: Gabriella Mellergårdh & Monica KarlssonKONTAKTUPPGIFTER

SEB Finnveden (Värnamo - Gnosjö - Anderstorp)

(SEB Finnveden (Värnamo - Gnosjö - Anderstorp))

Telefon: 0771 - 365 365
Mail: kontakta5182@seb.se

Besöksadress:
Storgatsbacken 17
33130
Värnamo

Postadress:
Box 245
33122
Värnamo

Webbadress:
www.seb.se