Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 38
Lördag 25 september
Grattis Tryggve
Nederbörd 0 mm
Vindstyrka 6 m/s
Väderprognos från Yr
Lördag
Söndag
Måndag
GNOSJÖREGIONEN 14°

Tryggare samhälle med säkra lösningar

Statistiken från Securitas Direct/Protectum Sverige är tydlig – övervakningskameror både utomhus och inomhus gör skillnad.

 

– Vi har summerat våra säkerhetsinsatser på Securitas Direct i Sverige för 2019 och kan konstatera att vi tillsammans har bidragit till 1733 ingripanden med hjälp av övervakningskamera utomhus. Det är en ökning med 33 procent jämfört med 2018, säger Robert Lenhov, säkerhetsrådgivare.

 

Robert Lenhov, säkerhetsrådgivare hos Securitas Direct/Protectum Sverige, besöker företag i Gnosjöregionen för att hjälpa kunden till individuellt anpassade säkerhetslösningar.

 

Kameraövervakning kortar responstiden


Securitas Direct står för cirka 70 procent av alla företagsinstallationer av inbrottslarm i Sverige. Bland dessa kunder har majoriteten det som kallas för ett blint larm, med magnet och rörelsedetektor.

– Men idag har vi helt andra möjligheter att också installera kameraövervakning vilket gör enorm skillnad för kunden, säger Robert.

Vid ett blint larm måste en väktare först åka ut och konstatera exempelvis brand eller inbrott för att sedan kunna larma räddningstjänst eller polis.

– Med kamera kan vi verifiera direkt vad som händer vilket kortar responstiden och leder till mindre skador, säger Robert.

 

Att lägga till en övervakningskamera till ett befintligt larmsystem kortar responstid och minskar risken för skador vid exempelvis brand.

 

Stoppa inbrottstjuven med avvisning


Att lägga till en övervakningskamera till ett befintligt larmsystem går alldeles utmärkt, och här ser också Robert en ökande efterfrågan.

– Många industrier väljer att lägga till en kamera utomhus, där man också kan ha en högtalare kopplad till systemet.

 

Många industrier väljer att installera en övervakningskamera utomhus.

 

 


Om exempelvis ett pågående inbrott upptäcks går ett tyst larm till larmcentralen som kontaktar polis och väktare.

– Och om det tar för lång tid innan polis kan vara på plats så kan vi i larmcentralen göra en avvisning live via högtalaren där vi informerar inkräktaren om att väktare och polis är påväg.

 

När en kamera verifierar vad som hänt kan larmcentralen direkt kontakta polis eller räddningstjänst.

 

 

Skräddarsydda säkerhetslösningar


Kameraövervakning liksom talat utrymningslarm är installationer som ökar, inte bara i Gnosjöregionen utan i hela Sverige. Protectum Sverige är en rikstäckande säkerhetsleverantör inom bland annat brandskydd och brandlarm, lås och passersystem. Inbrottslarm och kameraövervakning erbjuds genom partnerskap med Securitas Direct.

– Tekniskt sett så driver vi utvecklingen inom det här området i Sverige idag.
Här finns det ingen som slår oss på fingrarna, och vi skapar individuella lösningar för varje kund, säger Robert Lenhov.

 

 

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

Foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se & Securitas DirectKONTAKTUPPGIFTER

Securitas Direct / Protectum Sverige

(Securitas Direct / Protectum Sverige)

Telefon: 0104986000
Mail: info@protectum.nu

Besöksadress:
Smålandiagatan 30
33238
Gislaved

Postadress:
SKYTTEVÄGEN 25
30244
Halmstad

Webbadress:
protectum.nu