Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 48
Torsdag 2 december
Grattis Beata, Beatrice
Nederbörd 0 mm
Vindstyrka 5 m/s
Väderprognos från Yr
Torsdag
Fredag
Lördag
GNOSJÖREGIONEN -3°

När bara det bästa är gott nog

Event, afterwork och föreläsningar – Hotellet i Smålandsstenar har fått ett helt nytt liv som hemtrevlig mötesplats för konferens och utbildning

 

 

– Jag hade aldrig drömt om att driva ett hotell, men jag såg möjligheterna i den här byggnaden. Att komma hit, vara med på en föreläsning, sova över och ta tåget hem nästa morgon – det är klockrent! säger Camilla Saarinen.

 

Camilla Saarinen är författare, föreläsare och coach. Nu samlar hon allt under samma tak, som vd för Smålandsstenar Hotell & Utbildningscenter – som också är navet för hennes utbildningsverksamhet.

 

Hotellverksamhet i full gång


Förmiddagslugnet har lagt sig efter frukosten. Camilla tänder ljus, serverar kaffe och njuter av miljön i den nyrenoverade restaurangdelen. Bland ortsborna har huset alltid varit ”Hotellet” i Smålandsstenar, även om det under några år fick tjänstgöra som asylboende istället. Nu är hotellverksamheten i full gång igen. De elva rummen är i stort sett fullbelagda under arbetsveckorna. Och sakta men säkert byggs program med utbildningar och föreläsningar, tillgängliga både för privatpersoner och företag.

 

”Vi vill vara den lokala partnern för kompetensutveckling” säger Camilla Saarinen. Utbildning och konferens kan skräddarsys för såväl den lilla som den stora gruppen.

 

 

Ett lokalt utbildningscentrum


– Jag driver ju ett utbildningsföretag och har länge velat växa med det, säger Camilla.
Som anlitad föreläsare har hon rest land och rike runt, men närt en dröm om att få skapa ett utbildningscentrum på hemmaplan. Varför åka till Stockholm, Göteborg eller Malmö för kompetensutveckling om man lika gärna kan åka till Smålandsstenar och ta del av de bästa föreläsarna?
– Det har varit och är fortfarande min drivkraft! säger Camilla med eftertryck.
Nu har drömmen börjat ta form genom Smålandsstenar Hotell & Utbildningscenter. Camilla tog över anläggningen sommaren 2018, tillsammans med Arnold Andersson och Arvind Rosén.

 

Föreläsningar, nätverksträffar och utbildningar i trivsam miljö. Varför åka till storstan för kompetensutveckling när du kan få det bästa i Smålandsstenar?

 

 

”Det är här det händer”

 


Edina Pivalic, som var verksamhetsansvarig då hotellet fungerade som asylboende, fick en ny anställning som hotellvärdinna och är numera ansvarig för den dagliga verksamheten.
– Hon älskar nog det här hotellet mer än någon annan, säger Camilla och skrattar. 

Men det är också precis i linje med visionen för Smålandsstenar Hotell & Utbildningscenter.
– Det personliga tilltalet är det viktiga. Här ska du känna dig som hemma, bli sedd och bekräftad. Och du ska veta att det är här det händer. Här ska alla, både företag och privatpersoner, kunna kika in och ta del av föreläsningar och event som är på gång.

 

Välkommen hem till oss! Smålandsstenar Hotell må vara litet till ytan men det är fullt av kärlek och omtanke. Edina Pivalic möter besökarna i receptionen.

 

 

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.seKONTAKTUPPGIFTER

Smålandsstenar Hotell & Konferens AB

(Smålandsstenar Hotell & Konferens AB)

Telefon: 0371-778510
Mail: info@smalandsstenarhotell.se

Besöksadress:
Centrumplan 11
33331
Smålandsstenar

Postadress:
Kungsg. 9 m
55331
Jönköping

Webbadress:
smalandsstenarhotell.se