Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 04
Söndag 29 januari
Grattis Diana
Nederbörd 0 mm
Vindstyrka 3 m/s
Väderprognos från Yr
Söndag
Måndag
Tisdag
GNOSJÖREGIONEN 3°

Allt fler efterfrågar Smart Teknik

På ett år har de gått från tre till nio anställda. Smart Teknik i Hillerstorp är integratörerna som ser till att tekniska applikationer fungerar ihop.

 

En orkester utan dirigent skulle bara vara en rörig samling av olika instrument.

På samma vis fungerar mycket av den smarta tekniken – utan en sammanhållande faktor som kan integrera ljud, bild, kamera, larm och andra tekniska funktioner i ett och samma system blir det bara kaos.

– Vi är den där sammanhållande faktorn, klistret emellan, som får tekniken att fungera ihop, säger Emil Smådahl.

 

Vi är ett lösningsorienterat företag, vi säljer produkter och tjänster som ingår i de lösningarna, säger Marthin Marelius (tv) och Emil Smådahl (th).

 

Partnerskap med installatörer

 

Sedan starten hösten 2019 har Smart Teknik etablerat partnerskap med elinstallatörer, IT- och AV-installatörer runt om i landet.

– Våra partners säljer in projekt till kunder och står för installationen, vi hjälper till med produkter, driftsättning och underhåll, berättar Marthin Marelius.

Just nu är lagret i Hillerstorp välfyllt med projekt som ska levereras.

– Det kan handla om produkter från upp emot 30 leverantörer som vi paketerar, konfigurerar och ser till att det lirar innan vi levererar vidare till kunden, förklarar Emil.

 

Emil och Marthin ser över leveransen av produkter till en kund. ”Vi ser till att tekniken fungerar ihop.”

 

Hemautomation ett hett val

 

Att coronapandemin har ökat behovet av smart teknik både hos företag och privatpersoner är tydligt. Lokalt i Gnosjöregionen har företaget vuxit starkt under pandemin och efterfrågan på smarta hem, hemautomation, har skjutit i höjden.

– Energibesparing är poängen i grunden, men också enkelhet. Vi trodde att det här skulle växa främst i storstadsregioner men bara här i Hillerstorp har vi fått skapa sju anläggningar, berättar Marthin.

 

Under det senaste året har Smart Teknik i Hillerstorp tredubblat personalstyrkan. Här är åtta av företagets totalt nio medarbetare.

 

Säkerhetslösningar och kameraövervakning

 

På företagssidan har pandemin inneburit ett rejält uppsving för teknikintegrationer i konferensrum, men efterfrågan på säkerhetslösningar, kameraövervakning och ansiktsigenkänning har också ökat kraftigt.

– Kameraövervakning handlar inte bara om säkerhet, det används också för processövervakning och godshantering, säger Emil, och fortsätter:

– Vi har varit med och skapat lösningar där man sänder morgonmöten direkt från produktionen så att även de som jobbar hemifrån kan vara med.

Smart teknik – som gör skillnad.

 

 

 

FAKTA
SM Smart Teknik AB i Hillerstorp tillhandahåller smarta tekniska produkter och tjänster som larm, ljud, bild, kameror, konferenssystem, passage med mera.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

Foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se och Stetonphoto, Stefan Tonström

 KONTAKTUPPGIFTER

Smart Teknik

(Smart Teknik)

Telefon: 0739066585
Mail: info@smartteknik.nu

Besöksadress:
Örebergsvägen 1
33573
Hillerstorp

Postadress:
Örebergsvägen 1
33573
Hillerstorp

Webbadress:
smartteknik.nu