Vecka 24
Fredag 14 juni
Grattis Håkan, Hakon
Nederbörd 0 mm
Vindstyrka 1 m/s
Väderprognos från Yr
Fredag
Lördag
Söndag
GNOSJÖREGIONEN 8°

Smart Teknik effektiviserar fastigheten

Allt fler tillverkande industrier ser vinsten med produktionsuppföljning. Nästa steg är att satsa fullt ut med Industrial Internet of Things (IIoT).

 

 

Det menar SM Smart Teknik, experterna inom teknik- och fastighetsintegration som har sitt huvudkontor och showroom på Smålandiaområdet i Gislaved, i hjärtat av industritäta Gnosjöregionen.
– Uppkoppling av maskiner inom industrin är självklart idag men med IoT och IIoT, där vi kopplar upp resterande delar av fastigheten, kan du nå ännu längre, säger Emil Smådahl.

 

Redo för mingel. I september 2023 flyttade Smart Teknik från Hillerstorp till Smålandiaområdet i Gislaved. Invigning hölls i mitten av mars med minimässa, mingel och ett hundratal gäster.

 

 

IoT – en nyckel till effektivitet och kostnadsbesparingar


Tanken är att samla all teknikintegration med övervakning, styrning och intelligens, i ett och samma gränssnitt – från värme och ventilation till belysning och säkerhetssystem. Innovativa lösningar som ger full kontroll över statistik och värden med hjälp av artificiell intelligens (AI) som optimerar och ger stora kostnadsbesparingar.
– Vi hoppas att många fler ska upptäcka mervärdet i den här typen av lösningar där du kontrollerar, läser av och analyserar data med hjälp av en AI-tjänst. Det här effektiviserar industrin både ekonomiskt och produktionsmässigt, säger Marthin Marelius.

 

Smart Teknik visar på vilka möjligheter som finns för industrin att effektivisera med hjälp av innovativa IoT och IIoT-lösningar.

 

 

Nordens mest moderna showroom


På bara fyra år har SM Smart Teknik gått från tre till femton anställda, expanderat med tekniker och säljkontor i Stockholm samt förberett för kontor även i Malmö och Göteborg. Dessutom fick man i slutet av mars i år inviga vad som sannolikt är Nordens största och mest moderna showroom för smart teknik.

 

Femton anställda idag – inom ett år räknar man med att vara ett tjugotal. ”Vi söker kontinuerligt både tekniker och även personal på projekt- och servicesidan”, säger Marthin Marelius (tv) och Emil Smådahl.

 

 

Teknik och integrationer för offentlig miljö


Här kan sovrum, matrum, vardagsrum och hemmabio upplevas med den allra senaste tekniken.
I angränsande utemiljö förbereder man för en permanentutställning med fokus på teknik i offentliga miljöer som hotell-lounge, uteservering, bar och spa.
I butiksdelen kan man köpa med sig sensorer, givare, säkerhetslösningar, simulatorer samt exklusiva ljudsystem mm. Och konferensrummen är såklart utrustat med den allra senaste tekniken inom videomöteslösningar.

 

Sveriges mest moderna showroom? Helt klart! Här kan du uppleva det allra senaste inom smarta hem, ljud och bild, hemmabio, simulatorer och konferensrum. 

 

 

Fakta:

 

SM Smart Teknik AB tillhandahåller smarta tekniska produkter och tjänster som larm, ljud, bild, kameror, konferenssystem, lås, passage m.m.

 

Text & foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

 KONTAKTUPPGIFTER

Smart Teknik

(Smart Teknik)

Telefon: 0370 34 11 66
Mail: info@smartteknik.nu

Besöksadress:
Smålandiagatan 7C
33238
Gislaved

Postadress:
Smålandiagatan 7C
33238
Gislaved

Webbadress:
smartteknik.nuDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår