Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 26
Tisdag 28 juni
Grattis Leo
Nederbörd 0 mm
Vindstyrka 1 m/s
Väderprognos från Yr
Tisdag
Onsdag
Torsdag
GNOSJÖREGIONEN 19°

Digital affärsutveckling för industrin

Digitalisering, mjukvaruutveckling och molnlösningar är deras vardag. Nu hoppas Softhouse också få utveckla Gnosjöregionens företag.

 

– Vår etablering i Småland med satellitkontor i Vaggeryd gör det möjligt för oss att nå ut med vårt industrifokus till regionens företag, säger Kemal Basic, vd Softhouse Consulting i Småland med kontor i bland annat Jönköping och Växjö.

Här talar vi om ett IT-konsultbolag som har både historik och bredd.

Softhouse grundades i Malmö 1996 och sysselsätter idag ca 300 medarbetare på kontor i såväl Stockholm som Karlskrona, Karlshamn – och Sarajevo.

Dessutom har man en bred portfolio med samarbetspartners inom olika expertområden för att alltid kunna leverera mjukvarulösningar i världsklass till sina kunder.

 

Digitala experter. Softhouse Consulting utvecklar mjukvara, verksamheter, människor – och investerar i framtiden.

 

Ökad lönsamhet och främjad tillväxt

 

– Vårt DNA är det agila tänket. Vi var först ut med att jobba med agil systemutveckling som hela tiden anpassas efter yttre faktorer, och det är fortfarande grunden idag när vi jobbar med att utveckla mjukvara, verksamheter och människor, säger Kemal.

Den röda tråden är digitala affärer, att hjälpa företag till kostnadsbesparingar, ökad lönsamhet och främjad tillväxt genom digitala verktyg av olika slag.

– Vad alla företag behöver är kontroll och förståelse för sin verksamhet och det uppnår du lättare genom digitalisering. Att visualisera data, analysera data och skapa datadrivna beslut är en del av framtiden, säger Kemal.

 

Softhouse Consulting är en helhetsleverantör av digital affärsutveckling. ”Vi hjälper våra kunder att ta fram en IT-strategi som vi realiserar och implementerar – och tar ett aktivt ansvar för förvaltningen”, säger Kemal Basic.

 

Analysera och förstå realtidsdata

 

Här kallar man det för Business Intelligence – att utnyttja realtidsdata för beslutsfattande och förbättrade processer, något som är av största vikt för alla de underleverantörer i Gnosjöregionen som vill ta steget in i Industri 4.0.

– Softhouse erbjuder tekniska tjänster för genomförande men det är viktigt att börja med våra verksamhetsnära tjänster där vi tillsammans med företagsledningen tar fram själva strategin för hur man ska genomföra sin digitala resa, säger Kemal.

En smart och noga planerad Business Intelligence-lösning ger stöd till beslutsfattare på ett lättillgängligt sätt.

– Det är en digital transformation som pågår, en omställning som bland annat kommer att stärka konkurrenskraften, säger Kemal.

 

Industri 4.0 är en omställning som kräver kunskap och kompetens inom allt ifrån maskininlärning (AI) till Internet of Things (IoT).

 

 

 

FAKTA
Softhouse utvecklar digitala affärer, mjukvara och människor med tjänster inom mjukvaruutveckling och digital transformation. Cirka 300 medarbetare på sju olika kontor.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

Foto: Softhouse ConsultingKONTAKTUPPGIFTER

Softhouse Consulting

(Softhouse Småland AB)

Telefon: 0455618700
Mail: info.vaxjo@softhouse.se

Besöksadress:
Näckrosstigen 13
56733
Vaggeryd

Postadress:
Kungsg. 1 b
35230
Växjö

Webbadress:
www.softhouse.se