Vecka 30
Onsdag 24 juli
Grattis Kristina, Kerstin
Nederbörd 0 mm
Vindstyrka 1 m/s
Väderprognos från Yr
Onsdag
Torsdag
Fredag
GNOSJÖREGIONEN 18°

Kompetensförsörjning med lokal närvaro

Brist på rätt kompetens hämmar industrins tillväxt. Det vill Stella Rekrytering & Ledarskap råda bot på, i nära samarbete med Gnosjöregionens företag.

 

 

Deras breda utbud av ledarutbildningar spänner över allt ifrån individuella ledarprogram till team och ledningsgrupper.
– Att vi finns med vårt lokalkontor i Gummifabriken i Värnamo skapar också förutsättningar för ett nära samarbete med Campus Värnamo där vi bland annat erbjuder utbildningar i strategiskt ledarskap, säger Magnus Ryberg, kontorschef Värnamo.
Utbildningarna löper inom ramen för projektet Kompetensutveckling Småland.
– Vi har mött många av företagen i regionen genom de här utbildningarna, säger Magnus.

 

Varje år utbildar Stella ca 250 ledare och genomför ca 200 rekryteringsuppdrag. ”Kompetensförsörjning är kärnan”, säger Mia Boozer och Magnus Ryberg.

 

 

Interimslösningar alltmer efterfrågat


Den lokala närvaron är viktig för Stella Rekrytering & Ledarskap. Utifrån Värnamo, Jönköping, Falköping och Ulricehamn erbjuder man näringslivet lösningar inom rekrytering, ledarutveckling och interim, med fokus på chefsroller och specialistkompetens.
Vid årsskiftet 23/24 öppnade Stella ett nytt kontor i Ulricehamn för att komma närmare sin kundkrets i sjuhäradsbygden.
– Interimslösningar har blivit alltmer efterfrågat. Vid sjukskrivning eller föräldraledighet vill man inte alltid anställa – och ibland behöver man spetskompetens för ett specifikt projekt. Då är interimslösningar ett bra val, säger Mia Boozer, marknadsansvarig.

 

Nya konsulter inom HR och hållbarhet


Stella har också utökat sitt erbjudande genom att satsa på egna konsulter inom HR och hållbarhet – två högaktuella områden där företag inte alltid har resurser att anställa egen personal. Ellen Jacobs är Stellas HR-konsult som till exempel kan komma in som extra resurs vid ett företags omorganisation.
Tamara Lorentzon är Stellas hållbarhetskonsult som bistår kunder med allt ifrån miljörevision till hållbarhetsplaner.
Kraven ökar snabbt när det gäller företagens förmåga att redovisa hållbarhet ur såväl miljömässiga som ekonomiska och sociala perspektiv.
– Nya regler för hållbarhetsredovisning påverkar de stora bolagen men vi ser också att de här reglerna på sikt kommer att påverka många fler företag, säger Mia.

 

Ellen Jacobs och Tamara Lorentzon är Stellas nya konsulter inom HR och hållbarhet. En viktig resurs inom starkt efterfrågade ämnen bland företagen.

 

 

 

Fakta: STELLA REKRYTERING & LEDARSKAP
Rekrytering av chefer och specialister. Ledarskapsutveckling för individer, team och organsiationer. Vi har kontor i Värnamo, Jönköping, Falköping och Ulricehamn.

 

 

Text: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se
Foto: Stella & Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

 

 KONTAKTUPPGIFTER

Stella Rekrytering & Ledarskap

(Stella Rekrytering & Ledarskap)

Telefon: 0370 - 123 00
Mail: info@stellaab.se

Besöksadress:
Jönköpingsvägen 15
33134
Värnamo

Postadress:
V. storg. 12
55315
Jönköping

Webbadress:
stellaab.seDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår