Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 02
Söndag 16 januari
Grattis Hjalmar, Helmer
Nederbörd 0 mm
Vindstyrka 4 m/s
Väderprognos från Yr
Söndag
Måndag
Tisdag
GNOSJÖREGIONEN 4°

Information från Stena Recycling angående Anteckningsskyldighet av farligt avfall

Kraven skärps på att verksamheter ska rapportera sitt farliga avfall till ett nytt avfallsregister. Den 1 augusti 2020 trädde den nya lagen i kraft och utökad anteckningsskyldighet gäller.


Från och med den 1 november ska alla verksamheter som producerar, transporterar, samlar in, behandlar samt mäklar eller handlar med farligt avfall börja inrapporteringen av antecknade uppgifter om det farliga avfallet till det nya digitala avfallsregistret hos Naturvårdsverket. Du kan läsa mer om rapporteringen på vår hemsida. Mellan 1/8 och 1/11 uppfyller ni anteckningsskyldigheten med hjälp av det transportdokument som alltid finns vid en hämtning av farligt avfall. Ni behöver med andra ord inte göra något annat än att ha kontroll på dokumenten fram till 1 november.

 

För att underlätta för dig som kund att göra rätt, erbjuder vi er att sköta all rapportering på samma sätt som vi idag gör iordning transportdokumenten. Du kan vara trygg med att hanteringen av ditt farliga avfall sker enligt Naturvårdsverkets regler. Det som ska rapporteras är bl.a. avfallskod (f.d. ewc-kod), mängd och datum.

 

Vill du veta mer, kontakta oss:

Telefon: 0370-185 55

E-post: varnamo@stenarecycling.se

 

 

 



KONTAKTUPPGIFTER

Stena Recycling AB

(Stena Recycling AB)

Telefon: 0370-18555
Mail: varnamo@stenarecycling.se

Besöksadress:
Bangårdsgatan 6
33135
Värnamo

Postadress:
Bangårdsgatan 6
33135
Värnamo

Webbadress:
www.stenarecycling.se