Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 05
Söndag 5 februari
Grattis Agata, Agda
Nederbörd 0 mm
Vindstyrka 1 m/s
Väderprognos från Yr
Söndag
Måndag
Tisdag
GNOSJÖREGIONEN -2°

Swede-Wheel lanserar nytt varumärke

Skandinaviens ledande hjulproducent Swede-Wheel rullar vidare och utvecklar det egna varumärket Logivey – smarta transportörer för effektiva flöden.

 

 

Att Swede-Wheel är experter inom konstruktion, utveckling och tillverkning av hjul och hjulsystem är ingen hemlighet. Sedan 1942 har det varit Hillerstorpsföretagets kärnverksamhet.

– Det som är så roligt med det här familjeföretaget är att ägarfamiljen har ett tydligt mål att vi ska utvecklas, bli bättre och större, säger marknadschef John Löw.

 

 

Intelligent materialhantering med effektiva flöden

 

Här talar vi om ambitiösa tillväxtmål som bygger på organisk tillväxt, framför allt på hjulsidan, där man vill fortsätta att utveckla sin produktion i Sverige och Hillerstorp.

– Men nu tar vi också ett steg vidare i utvecklingen av vårt produktsortiment inom transportörer, berättar John. Intelligent materialhantering handlar om effektiva flöden och här har Swede-Wheels rullbanor, kulrullar och rullister visat sig vara ett växande segment. 

Logiveys transportörer skapar flexibla logistiklösningar och effektiva flöden, både för att förflytta gods men också som en avställningsyta.

 

Logivey by Swede-Wheel

 

– För att detta inte ska ta kraft från hjulsidan vill vi separera och utveckla transportörerna under eget varumärke: Logivey by Swede-Wheel, berättar John.

Ledorden är enkelhet, modultänk och miljö. Med Logivey tansportörer får du ett effektivt logistikflöde. Modultänket gör att du enkelt kan bygga till ditt system genom att addera olika produkter. Och för att minska negativ miljöpåverkan fortsätter Swede-Wheel med samma grundinställning som man alltid haft:

– Vi tror på närproducerat, att tillverka så mycket vi kan här i Hillerstorp och att använda oss av material som sänker vårt CO2-avtryck, säger John.

 

Utveckling och lagerhållning av sortimentet inom Logivey sker hos systerbolaget LB-Plast i Hillerstorp. ”Här har vi också en utställningslokal där kunden klämma och känna på produkterna”, berättar marknadschef John Löw.

 

 

Utveckling i samarbete med kund

 

Utbudet inom transportörer adderades till Swede-Wheels sortiment för fem år sedan då en kund efterfrågade lösningar för att förflytta sitt gods.

– Vi är lösningsfokuserade och vi gillar att utvecklas tillsammans med våra kunder. Nu hoppas vi att ännu fler ska upptäcka fördelarna med Logivey, säger John Löw.

 

 

 

 

Fakta

Swede-Wheel AB utvecklar och tillverkar hjul och hjulsystem åt kunder över hela världen. Det har vi gjort sedan starten 1942. Vi producerar i vår anläggning i Hillerstorp, Sverige och i Kina och vi är idag Skandinaviens ledande hjulproducent.

 

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

Foto: Swede-Wheel

 KONTAKTUPPGIFTER

Swede-Wheel AB

(Swede-Wheel AB)

Telefon: 0370373700
Mail: sales@swede-wheel.se

Besöksadress:
Nygårdsvägen 1
33573
HILLERSTORP

Postadress:
Nygårdsv. 1
33573
Hillerstorp

Webbadress:
www.swede-wheel.se