Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 27
Lördag 4 juli
Grattis Ulrika, Ulla
Nederbörd 4.5 mm
Vindstyrka 4 m/s
Väderprognos från Yr
Lördag
Söndag
Måndag
GNOSJÖREGIONEN 13°

Smarta lösningar på din återvinning

Närhet och service är avgörande faktorer när du väljer vem som ska ta hand om din återvinning. Uniscrap i Skillingaryd är redo att ta matchen.


Det påminner lite om David och Goliat. Uniscrap är det danskägda återvinningsföretaget med rötter i Tyskland som tagit upp kampen med jättarna på den svenska marknaden. Och precis som David ser Uniscrap fördelarna med att vara en liten och smidig aktör – med en stark ägare i ryggen.
– Närhet och service tror jag är det allra viktigaste för Reportage Uniscrapde flesta som behöver anlita ett återvinningsföretag. Det kan vi erbjuda, i kombination med öppenhet, ärlighet och konkurrenskraftiga priser, säger Stefan Johansson, platschef.

 

”Samla inte på hög, ta vägen förbi oss i stället. Vi tar emot även små volymer”, säger platschef Stefan Johansson.

 

Enkelt att stanna och lämna skrot


Moderbolaget Scholz AG är ett världens fem största återvinningsföretag. Här i Sverige har man än så länge anläggningen i Skillingaryd, strategiskt belägen intill E4:an. Även om tre av fyra kunder som anlitar Uniscrap hör hemma inom industrin så ser man också ett stort antal privatkunder – och hoppas att de ska bli fler.
– Det är ju så enkelt att stanna till och lämna sitt skrot här. Dessutom får du ju betalt för det, säger Lina Gustavsson, inköp och marknad.

 

Även privatkunder är välkomna till Uniscrap Skillingaryd. ”Det är enkelt att stanna till, och här kan du ju till och med få betalt för skrotet” säger Lina Gustavsson, inköp och marknad.

 

Siktar på ökade volymer


Styrkan som lokal återvinningsaktör är något som gagnar alla, menar både Lina och Stefan.
– Vi kan ju det här området. Nu siktar vi på att skapa ännu bättre kontakter både med privatkunder och industri så att vi kan öka volymerna här i området, säger Stefan.
Och visst har volymerna redan ökat. Uniscrap har sett en bra volym- och även omsättningsökning under 2018. Direktleveranserna har ökat, vissa metaller har dragit iväg omsättningsmässigt och Uniscrap omsätter idag knappt 34 miljoner SEK.

 

Volymerna har ökat rejält under 2018 och Uniscrap tror på fortsatt ökning.

 

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.seKONTAKTUPPGIFTER

Uniscrap Sverige AB

(Uniscrap Sverige AB)

Telefon: 037071980
Mail: sj@uniscrap.se

Besöksadress:
Storg. 1
34332
Älmhult

Postadress:
Storg. 1
34332
Älmhult

Webbadress:
www.uniscrap.se