Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 50
Måndag 9 december
Grattis Anna
Nederbörd 0.2 mm
Vindstyrka 6 m/s
Väderprognos från Yr
Måndag
Tisdag
Onsdag
GNOSJÖREGIONEN 5°

Stark tillväxt med nytt kontrakt

Västbo Taxi stärker positionen som lokal serviceaktör genom kontrakt med Hylte kommun. ”Det här ger stadga inför framtiden” säger vd Dick Berggren.

 

Att ha ett lokalt bolag som står för skolskjutsar, serviceresor, taxitjänst och budtransporter är ingen självklarhet idag.

– Många blir utslagna av de stora bolagen som har möjlighet att dumpa priserna. Det gör att den lokala servicen slås ut, men här kämpar vi för att behålla den. Våra 20 transportörer har lokalkännedom som är så viktig, säger vd Dick Berggren.

 

Ett kontrakt värt 150 miljoner

 

Västbo Taxi har haft viktiga avtal med bland annat Länstrafiken gällande färdtjänst och serviceresor och även avtal om skoltransporter med Gislaveds kommun.

– Under våren lämnade vi in anbud till Jönköpings Länstrafik för färdtjänst och serviceresor 2020 och fyra år framåt med förhoppning om fortsatt förtroende, säger Dick. Och redan i maj stod det klart att Västbo Taxi vunnit Hallandstrafikens upphandling om skolskjuts och linjetrafik i Hylte kommun för tio år framåt. Ett kontrakt som över tid är värt ca 150 miljoner kronor.

 

Affärsresa eller serviceresa till affären, godstransport eller färdtjänst – Västbo Taxi löser transportbehoven.

 

Samarbete i sann Gnosjöanda

 

– Det här innebär att vi både får utöka med personal och 16 nya bussar, säger Dick. Västbo Taxi som är etablerade både i Värnamo och Gislaved har 20 transportörer och totalt möjlighet att nyttja drygt 80 fordon knutna till verksamheten.

 

Taxibolaget bildades 1989 då ett antal åkare, tidigare konkurrenter, bestämde sig för att gå samman för att bli mer lönsamma och effektiva. Ett praktiskt uttryck för Gnosjöandan helt enkelt.

– Många förknippar ett taxibolag med att bli hämtad på krogen, men vi står för mycket mer. Oavsett transportbehov löser vi kundens önskemål, säger Dick.

 

Västbo Taxi bygger på ett gemensamt ägande och samarbete mellan ett antal chaufförer. Gnosjöandan på fyra hjul helt enkelt.

 

Taxi på småländskt vis

 

Han var Västbo Taxis första vd när bolaget bildades. Efter utflykter inom såväl hockeyns värld som turism och besöksnäring har han återvänt till företaget.

– Jag har jagat puckar nästan hela mitt vuxna liv. Nu får jag vara en del av Västbo Taxi-laget igen, säger Dick.

 

Han har varit seniortränare i hockey, drivit pub och resebyrå, varit Fritidschef och Turistchef, men han är också Västbo Taxis meste vd – Dick Berggren.

 

 

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

Foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se & Västbo Taxi.KONTAKTUPPGIFTER

Västbo Taxi AB

(Västbo Taxi AB)

Telefon: 0371-12680
Mail: info@vastbotaxi.se

Besöksadress:
Stinsgatan 1
33230
GISLAVED

Postadress:
Stinsg. 1
33230
Gislaved

Webbadress:
www.vastbotaxi.se