Vecka 09
Söndag 3 mars
Grattis Gunborg, Gunvor
Nederbörd 0 mm
Vindstyrka 3 m/s
Väderprognos från Yr
Söndag
Måndag
Tisdag
GNOSJÖREGIONEN 4°

Personalen är vår största tillgång

Utrustad med modern fordonspark och över 180 anställda satsar Västbo Transport på bästa service och punktliga transporter av parti- och styckegods.

 

Bara sedan i somras har man anställt ett 30-tal personer och vd Jacob Axelsson är tydlig:

– Personalen är vår allra största tillgång. Vi har väldigt bra anställda och en låg personalomsättning vilket vi hoppas beror på att man trivs hos oss.

 

 

Hos Västbo Transport i Smålandsstenar ryms 9 600 kvm omlastningsterminal med 44 lasthus, tunggodshall, verkstad, fordonstvätt samt kontors- och personalutrymmen.

 

200 varv runt jorden varje år

 

Med sina 110 lastbilar och en omsättning på 200 miljoner SEK är Västbo Transport AB i Smålandsstenar en tung aktör – som årligen rullar 800 000 mil på vägarna i södra Sverige. Eller om man så vill – 200 varv runt jorden.

– Av våra 110 fordon går 90 i linje­trafik. Vi har precis utökat vår verksamhet med fler linjer och har även 20 mindre 2-axliga bilar med skåp, för distributions- och hämtningstrafik i Gnosjöregionen, berättar Jacob.

 

 

Dags för däckbyte i verkstan. De flesta av Västbo Transports 180 anställda är stationerade i Smålandsstenar.

 

Gynnsamt läge i Smålandsstenar


Västbo Transport tillhör Schenkers Värnamodistrikt och fraktar allt ifrån bröd, läsk och snusdosor till fordonsdetaljer och virke med över 1000 avgående sändningar varje dag.

– Det bidrar starkt till att Värnamodistriktet idag är Schenkers tredje största distrikt i Sverige Vi har ett väldigt bra läge i Gnosjöregionen med all tillverkningsindustri, inte minst här i Smålandsstenar. Det ger oss möjlighet att växa tillsammans med våra kunder, konstaterar Jacob.

 

”Vårt läge i Gnosjöregionen gör det möjligt för oss att växa tillsammans med våra kunder”, säger Jacob Axelsson, vd Västbo Transport AB.

 

Säkra leveranser från 1 kg till 38 ton


Omtänksamhet om både kunder och personal är en nyckel till framgång, menar Jacob. Och så handlar det förstås om kvalitet och leveranssäkerhet.

– Vi är väldigt måna om kvalitet i allt det vi gör. Tillsammans med vår uppdragsgivare Schenker som i sin tur har ett rikstäckande nätverk kan vi leverera från 1 kilo upp till 38 ton vart som helst i Sverige.

 

 

 

FAKTA VÄSTBO TRANSPORT AB

Med 110 fordon, över 180 anställda och Schenker som uppdrags­givare är Västbo Transport en stark aktör inom transport av parti- och styckegods.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.seKONTAKTUPPGIFTER

Västbo Transport Aktiebolag

Telefon: 037134950
Mail: info@vastbotransport.se

Besöksadress:
Assaregårdsv. 2
33391
SMÅLANDSSTENAR

Postadress:
Assaregårdsv. 2
33391
Smålandsstenar

Webbadress:
www.vastbotransport.se/Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår