Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 48
Söndag 4 december
Grattis Barbara, Barbro
Nederbörd 0 mm
Vindstyrka 4 m/s
Väderprognos från Yr
Söndag
Måndag
Tisdag
GNOSJÖREGIONEN -1°

Byggboom med lokala byggentreprenören

De bygger bostadsrätter, industrikomplex och förskola med året-runt-växthus. BYGGA GWG är byggfirman som växer så det knakar i Gnosjöregionen.

 

Ser du en byggarbetsplats i Värnamo, Hillerstorp eller Gislaved är sannolikheten stor att BYGGA GWG har sitt finger med i spelet. Bakom sig har de storprojekt som Liljas Plast, Axelent Safe X, Thule och Axjo.

– Vi har nyligen slutfört Thule och ska nu bygga deras nya testcenter som ska stå klart nästa år. Vi är jättestolta över att Thule väljer oss och att vi får fortsatt förtroende att vara med i deras stora satsningar, säger vd Michael Stener.

 

BYGGA erbjuder heltäckande tjänster där hantverk möter ingenjörskonst.

 

Vill etablera sig som samhällsutvecklare

 

Just nu pågår bygge av bostadsrätter i Värnamo med 21 lägenheter som ska vara klara för inflyttning sommaren 2022. I Gislaved skall BYGGA uppföra totalt 50 lägenheter, och därtill en förskola i tre plan med sex avdelningar, parkeringsgarage – och – ett växthus på taket som kan utnyttjas året runt. Bygget i Gislaved väntas starta sommaren 2022.

– Vi har också blivit inbjudna av samhällsföreningen i Hillerstorp att bygga 12 bostadsrätter på Storåvallen, och vi hoppas att det kommer att lossna framöver. Vi har byggt så mycket industrier i Hillerstorp och vill gärna etablera oss ännu mer som samhällsutvecklare, inte bara i Värnamo utan även i Hillerstorp och Gislaved, säger Michael.

 

BYGGA står för trygghet, innovation och helhetsansvar.

 

Familjeföretaget växer med nyanställningar

 

Michael äger och driver BYGGA tillsammans med sambon Emelie Carlsson. Det är ett familjeföretag och i det här fallet handlar det inte bara om ägarformen.

– Vi är som en stor familj med 60 medarbetare, och vi går mot strömmen. När andra byggföretag säger upp personal och hyr in så gör vi tvärtom. Vi anställer, säger Emelie.

I våras förvärvade BYGGA Värnamo-företaget Byggnadsfirman Roger Axelsson vilket innebar att man också växte med fyra nya medarbetare. Direkt efter studenten går fem nybakade gymnasister raka vägen in i företaget, efter att ha gjort sin praktik på BYGGA.

– Och vi behöver ändå anställa fler. Vi bygger ju för framtiden, säger Michael och betonar:

– Vi är en familj och vi ska ha kul på jobbet. Vi är olika åldrar, man kan ha olika åsikter, men det är viktigt att vi har kul tillsammans.

 

 

Erfarenhet och engagemang hos motiverade medarbetare skapar ett långsiktigt förtroende.

 

Växer även inom byggservice

 

Att BYGGA går mot strömmen är tydligt också när det gäller servicesidan där man sett en stark tillväxt. När många av de stora byggentreprenörerna väljer att fokusera på de stora entreprenaderna och dra ner på de mindre projekten så har BYGGA tiodubblat sin byggservice de senaste fem åren – samtidigt som man växer med stora entreprenader.

– När det gäller badrumsrenoveringar, fönsterbyten, altanbyggen och liknande uppdrag har vi gått från en omsättning på tio till femtio miljoner och vi ser att detta har ökat ännu mer under coronapandemin. Det här är ett jätteviktigt ben i vår verksamhet, säger Michael.

 

Söker mer byggbar mark

 

Med kontor i Värnamo, Gnosjö, Gislaved och Hillerstorp har BYGGA etablerat sig som regionens byggentreprenör som erbjuder både service, problemlösning och innovativt tänkande. Närmaste mål framöver är att få starta ännu fler projekt i regionen.

– Vi söker ännu mer byggbar mark i Värnamo, Gnosjö och Gislaved, både för industri och för bostäder, säger Michael.

 

 

 

FAKTA BYGGA GWG

Entreprenad, förtroendeuppdrag, byggservice och fastighetsförvaltning. En privatägd byggfirma med kontor i Värnamo, Gnosjö och Gislaved.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

Foto: Patrik LeonardssonKONTAKTUPPGIFTER

BYGGA GWG AB

Telefon: 0370-371330
Mail: michael@bygga.se

Besöksadress:
Malmöv. 16 d
33142
Värnamo

Postadress:
Malmöv. 16 d
33142
Värnamo

Webbadress:
bygga.se