Vecka 30
Onsdag 24 juli
Grattis Kristina, Kerstin
Nederbörd 0 mm
Vindstyrka 1 m/s
Väderprognos från Yr
Onsdag
Torsdag
Fredag
GNOSJÖREGIONEN 18°

Flytta hit och lev livet

Att bo i Gnosjöregionen är härligt på många sätt. Nära till naturen, inga bilköer och för det mesta ett lugnare tempo och en tryggare miljö än i storstäderna. Här kan kan man höra vårfåglarna kvittra och se miljarder stjärnor en kolsvart natt. I en storstad blir det som bekant aldrig helt mörkt, och aldrig helt tyst. Istället för rödljus och avgaser har vi gott om gratis parkeringsplatser och en ren och klar luft.

 

En annan stor fördel med att bo som vi gör här i Gnosjöregionen är att vi har nära till det mesta. Att kila över till en bekant eller lämna barnen på förskolan tar bara några minuter. När barnen blir tillräckligt gamla cyklar de själva till skolan.

 


 

Klicka dig vidare för se bilder och läsa mer om orterna i vår region.

Vad det gäller kultur- och evenemangsutbudet får vi väl erkänna att vi inte kan konkurrera med storstäderna. Fast det finns mer än vad man kan tro. Och en weekend på annan ort någon gång ibland är ju inte helt fel det heller. Bara man får åka hem sen :-)

 


 

Vi får ibland höra att vi bor mitt i skogen och det är långt bort från all civilisation. Nja, det stämmer inte. Bor du i Smålandsstenar tar det 45 minuter tills du ligger på en härlig strand i Halmstad. På samma tid står du mitt bland kundvagnarna i Ullared. Bor du i Vaggeryd är du i Jönköping på 30 minter. Bor du i Hestra har du södra Sveriges största skidanläggning i samhället och slår du ner bopålarna i Hillerstorp är du bara några minuter från såväl westernstaden High Chaparral som naturreservatet Store mosse. Anderstorp har sin välkända motorbana och Värnamo sitt möbelrike.

 


 

 

Om du vill kan du engagera dig i det stora föreningsliv som präglar vår samhällsstruktur. Här är det lätt att komma i kontakt med människor som delar ditt intresse, och som kan bli goda vänner.

 

Lediga jobb i Gnosjöregionen

Trots att Gnosjöregionen till ytan är en ganska liten del av Sverige finns det enormt många företag här. Gnosjöregionen och Gnosjöandan är känd för sin imponerande mängd småföretag och för det goda samarbetet mellan företagen.

Här kan du se ett utbud av lediga jobb i Gnosjöregionen »

 

Huspriser

En av alla fördelar med att bo i Gnosjöregionen är att huspriserna är humana. Här kan du få en stor och fin villa på en sjönära tomt med en fin trädgård OCH en bil till samma pris som en tvåa i Stockholms innerstad. Valet är ditt.

 

Välkommen hit!

Till sist, känn dig hjärtligt välkommen hit. Vi ska ta väl hand om dig. Har du några frågor har kommunerna i Gnosjöregionen särskilda program för att ta hand om nyinflyttade på bästa sätt. Hör gärna av dig till dem så får du säkert bra svar på dina frågor. Varmt välkommen till oss och till vår fantastiska del av Sverige.

Foto: Patrik Leonardsson

 

 Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår