Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 26
Tisdag 28 juni
Grattis Leo
Nederbörd 0 mm
Vindstyrka 2 m/s
Väderprognos från Yr
Tisdag
Onsdag
Torsdag
GNOSJÖREGIONEN 19°

Säkra molntjänster med Datakraft

Behoven av trygga och smarta IT-lösningar växer. Datakraft förser Gnosjöregionens företag med rätt verktyg för en allt mer digitaliserad vardag.

 


IT-säkerhet står i fokus som aldrig förr när pandemi och hemarbete har satt säkerhetsrutiner på prov. Enkla saker som antivirusprogram måste fungera, krypteringar och tvåfaktorsautentisering är andra säkerhetsåtgärder som ofta krävs idag.

– Man kan inte bara koppla upp datorn och tro att det fungerar, du behöver säkra upp allt från grunden i din IT-miljö. Vi har byggt våra standardlösningar för hög säkerhet och driftsäkerhet. Allt ska funka när du sätter dig och jobbar. Det är vi experter på, säger Fredric Svalin.

 

Har du koll på säkerheten? Datakraft skapar trygga IT-lösningar från grunden.

 

Säkerhetsklassad lagring

 

Datakraft är Gnosjöregionens äldsta och största IT-företag med drygt 50 anställda och ytterligare sju som börjar i augusti. Förra året fyllde man 30 – och det egna datacentret i Gnosjö firar 10 år i år.

– Vi har haft jättestor glädje av att kunna erbjuda säkerhetsklassad lagring i egen server och eget moln här lokalt i Gnosjö, konstaterar Magnus Josefsson.

Lokala molntjänster har blivit det självklara valet för Datakrafts kunder inom IT-drift och IT-utveckling.

 

Datakraft fungerar som kundens externa IT-avdelning. ”Vår kundtjänst finns alltid tillgänglig med experthjälp”, förklarar Fredric Svalin och Magnus Josefsson.

 

Skräddarsydda lösningar i Pyramid


Datakraft har också profilerat sig som experter på affärssystemet Pyramid där man inte bara erbjuder standardlösningar och moduler.

– Vi har en egen utvecklingsgrupp med certifierade programmerare vilket gör att vi kan erbjuda egna utvecklingsprogram, integrerade och skräddarsydda för kunden, säger Fredric. Ett exempel är Datakrafts mobila lagerlösningar.

– Det här är lösningar som underlättar, effektiviserar och optimerar plockning samtidigt som du minskar felkällor och stress.

 

Säkra molntjänster i Gnosjö – Datakrafts eget datacenter.

 

Affärssystem + Excel=snygga rapporter


En annan anpassad systemutveckling som ökar kraftigt i efterfrågan är kopplingen mellan sitt affärssystem och Excel för analys av data vilket också ger helt nya möjligheter att presentera data i tydliga och snygga rapporter.

– Vi kan hjälpa företag att utnyttja Excel mer effektivt för sina behov, oavsett vilket affärssystem man använder, säger Magnus Josefsson.

 

 

 

FAKTA DATAKRAFT I SMÅLAND AB

Din lokala it-leverantör, nära samarbete, långsiktighet och förtroende.

 

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

Foto: Fotograf Magdalena & DatakraftKONTAKTUPPGIFTER

DataKraft i Småland AB

(DataKraft i Småland AB)

Telefon: 0370331880
Mail: Info@datakraft.se

Besöksadress:
Strömg. 1
33530
Gnosjö

Postadress:
Box 96
33522
Gnosjö

Webbadress:
www.datakraft.se