Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 38
Tisdag 17 september
Grattis Hildegard, Magnhild
Nederbörd 0 mm
Vindstyrka 3 m/s
Väderprognos från Yr
Tisdag
Onsdag
Torsdag
GNOSJÖREGIONEN 7°

Elajo säljer kompetens och kunskap

Med den nya plattformen System One tar Elajo steget fullt ut som företagens kanske viktigaste resurs inom digitalisering och teknikintegration.
Många förknippar Elajo med strömbrytare, lampor och vägguttag, men Elajo är så mycket mer. Automation och säkerhet är exempel på områden där man servar en mängd företag och industrier med smarta lösningar.
 

Ny unik plattform för teknikintegration

Elajo har samlat sitt teknikerbjudande i en användarvänlig plattform för teknikintegration: System One by Elajo. Plattformen knyter ihop användarens alla system, exempelvis inom säkerhet, klimat, brand och fastighetsautomation, för enkelt handhavande i en och samma applikation.
 
- Vi ligger väldigt långt fram vad gäller digitalisering och framtidens teknik. Idag säljer vi kunskap och kompetens, och det här är en produkt vi verkligen tror på, säger Martin Magnusson, marknads- och utvecklingsansvarig på säkerhetssidan.
 

Den nya plattformen System One samlar företagets alla tekniska system i samma app. System One är ett skalbart system med låg instegskostnad - och mycket att vinna i smart hantering.
 
 

Spetskompetens inom tekniklösningar

Många företag har svårt att hänga med i den snabba teknikutvecklingen. Här vill Elajo hjälpa.
- Ett exempel är vår kompetens inom säkerhet där vi lokalt i regionen har behöriga ingenjörer inom inbrott, larm, CCTV samt låstekniker. Vi är rätt ensamma om den kompetensen och vi ser en ökande efterfrågan, säger Martin.
 
Ett annat exempel är automationslösningar inom fastighetstillsyn där tekniken ger möjlighet att övervaka och styra företagets energiförbrukning.
 

Elajo vill hjälpa företag att ta sig an den nya tekniken. Från vänster Stefan Timhagen, enhetschef; Andreas Eriksson, ansvarig för automation i Bredaryd/Värnamo; Mattias Lindholm, konstruktion & projektledning automation; Martin Magnusson, marknads och utvecklingsansvarig säkerhet.
 
 

Energikartläggningar som spar pengar

Elajo erbjuder också energikartläggningar som på sikt kan innebära stora besparingar.
- Du kan lätt hämta hem pengar om du utnyttjar en kartläggning på rätt sätt, säger Stefan Timhagen, enhetschef Elajo Bredaryd/Värnamo.
 
Sandra Vatn är nyanställd energiingenjör som hjälper företagen att hitta energitjuvarna och därmed vägar till minskad energiförbrukning.
 

Omsätter nära en miljard

Elajo som startades år 1958 i Oskarshamn finns idag på 38 orter, har 950 anställda och omsätter nästan en miljard. I Gnosjöregionen (Bredaryd, Anderstorp, Gislaved, Värnamo) har Elajo 100 anställda varav 15 på automation, 20 inom kommunikation och 5 på energi. Elajo drivs av samma ägarfamilj sedan start och man driver också en gymnasieskola i Oskarshamn för att säkra framtidens kompetensförsörjning.
 
Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se


KONTAKTUPPGIFTER

ELAJO

(ELAJO )

Telefon: 0491-767650
Mail: info@elajo.se

Besöksadress:
Förrådsg. 6
57236
Oskarshamn

Postadress:
Box 904
57229
Oskarshamn

Webbadress:
www.elajo.se