Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 04
Tisdag 26 januari
Grattis Bodil, Boel
Nederbörd 0 mm
Vindstyrka 2 m/s
Väderprognos från Yr
Tisdag
Onsdag
Torsdag
GNOSJÖREGIONEN -2°

De vinner allt mer mark för sina truckar

Här finns en truck för varje behov – till exempel den terränggående och fyrhjuldrivna för de tuffaste utmaningarna. Hestra Truck & Maskin har bredden.

 

Som generalagent för franska Manitou har Hestra Truck & Maskin mutat in ett alldeles eget område. Manitou är till exempel störst i världen på teleskoplastare.
– Dessutom har vi en unik och nischad produkt i den terränggående trucken. Med en sådan kan du till exempel inom industrin rationalisera bort en lastmaskin, konstaterar Tomas Johansson.

 

Manitous terrängtruck med fyrhjulsdrift och lite större hjul är unik på marknaden.

 

Skräddarsydda trucklösningar


Han äger och driver företaget på släktgården strax utanför Hestra. Här har ladugård ersatts av 1200 kvm toppmodern verkstad, utställningshall och butik. Det R-certifierade företaget (Rekommenderat företag) har 14 anställda, varav 7 servicetekniker i bussar som ständigt är på rull ute i regionen. Här pratar vi om ett företag som har profilerat sig med sina skräddarsydda trucklösningar.

 

Specialanpassning är standard hos Hestra Truck & Maskin. ”Vi säljer en funktion” säger vd och ägare Tomas Johansson.

 

”Vi vill vara bäst på service”


– Vi säljer funktionen och är väldigt duktiga på att anpassa truckarna efter kundens behov. Och vi försöker vara bäst på service. Här i regionen tecknar vi serviceavtal med våra kunder inom industrin – och då servar vi hela truckparken, oavsett fabrikat, säger Tomas.


Deras strävan har också gett resultat. 2018 fick Hestra Truck & Maskin utmärkelsen ”Best customer service”. Förutom generalagenturen för Manitou är man också generalagent för välkända Spijkstaal drag- och flaktruckar samt den svensktillverkade Steeltrack.
– Vi är också representant för Abeko, Cesab och Logitrans truckar samt Kärcher städmaskiner, säger Tomas.

 

Best customer service 2018. Tomas Johansson visar upp utmärkelsen från Manitou.

 

Fortsatt tillväxt i företaget


Bolaget startades 1996. För några år sedan fick Hestra Truck & Maskin Gasellpriset för starkt växande bolag, och expansionen fortsätter. Bland annat söker man ytterligare servicepersonal och mekaniker. Dessutom har man en bred geografisk förankring runt om i landet.
– Manitous utbud av truckar finns att ta del av hos våra 8 återförsäljare, från Matfors i norr till Arlöv i söder, berättar Tomas Johansson.

 

Alltid en servicebil på väg. Hestra Truck har idag serviceavtal gällande ca 800 enheter i Gnosjöregionen.

 

 

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.seKONTAKTUPPGIFTER

Hestra Truck & Maskin AB

Telefon: 0370335920
Mail: info@hestratruck.se

Besöksadress:
Lilla hestra
33572
Hestra

Postadress:
Box 135
33503
Hestra

Webbadress:
www.hestratruck.se