Vecka 15
Fredag 12 april
Grattis Liv
Nederbörd 0.4 mm
Vindstyrka 4 m/s
Väderprognos från Yr
Fredag
Lördag
Söndag
GNOSJÖREGIONEN 10°

Stor efterfrågan på trucklösningar

Många maskiner i lager var rätt strategi för Hestra Truck & Maskin. Försäljningen har ökat rejält under året, både till befintliga och nya kunder.

 

 

– Jämfört med september förra året har vi ökat med sju miljoner och det är en kraftig ökning, konstaterar Tomas Johansson som äger och driver Hestra Truck & Maskin.
Kunderna inom truck och materialhantering rör sig inom vitt skilda branscher, allt ifrån gruvindustrin med sina tuffa krav både över och under jord till livsmedelsindustri och sjukhus.

 

”Kunder sätter stort värde på att vi levererar en funktion som har avgörande betydelse för att logistiken fungerar i deras verksamhet”, säger Tomas Johansson, vd och ägare.

 

 

Allt fler nya kunder


– Att vi har så många olika kundtyper gör att vi inte påverkas av lågkonjunkturen. Dessutom får vi fler och fler kunder, vilket måste betyda att vi gör ett bra jobb, säger Tomas.
Det strategiska beslutet att ha gott om maskiner hemma har också gett Hestra Truck & Maskin konkurrensfördelen att man faktiskt kunnat leverera i tider av komponentbrist. Och levererar, ja det gör man till kunder i hela landet, från Kiruna i norr till Ystad i söder.

 

Truckar med extra säkerhet


Bland de mer närbelägna kunderna finns Vida Packaging i Hestra som valt Manitou-truckar med hög markfrigång, specialutrustade med extra säkerhet i form av det optiska varningssystemet Bluespot. Starka LED-lampor projicerar en blå ljuspunkt framför och bakom trucken och varnar när trucken exempelvis döljs bakom ett hörn.
– Truckarna fungerar perfekt i vår verksamhet, säger logistikchef Maria Carlberg.

 

Två olika gaffeltorn, extra långa gafflar, hög markfrigång, optiskt varningssystem och partikelrening genom filter. Vida Packaging har valt Manitou-truckar för sina högt ställda krav.

 

 

Serviceavtal med snabb support


Ett annat grannföretag som valt samarbete med Hestra Truck & Maskin är Hestra Handsken. Här sköts godshantering med flera Manitou-truckar och även ledstaplare från Abeko. Hestra Handsken har tecknat serviceavtal för samtliga truckar för regelbunden service.
– Om något oförutsett inträffar ringer vi och får direkt support och hjälp. Hestra Truck & Maskin är väldigt snabba på att ge service, det är en stor fördel att samarbeta med lokala företag, säger Johan Håkansson, lagerchef.

 

Nöjd och glad. Serviceavtal ger regelbunden service hos Hestra Handsken, berättar Johan Håkansson, lagerchef Hestra/Martin Magnusson & Co AB.

 

 

Fakta

Hestra Truck & maskin – En komplett leverantör inom materialhantering för industrin. Nya och begagnade truckar och tillbehör, kundanpassade lösningar och serviceavtal.

 

Text: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se
Foto: Hestra Truck & Maskin

 KONTAKTUPPGIFTER

Hestra Truck & Maskin AB

Telefon: 0370335920
Mail: info@hestratruck.se

Besöksadress:
Lilla hestra
33572
Hestra

Postadress:
Box 135
33503
Hestra

Webbadress:
www.hestratruck.seDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår