Vecka 09
Fredag 1 mars
Grattis Albin, Elvira
Nederbörd 0 mm
Vindstyrka 3 m/s
Väderprognos från Yr
Fredag
Lördag
Söndag
GNOSJÖREGIONEN 6°

Förebygg dataintrång och stillestånd

Uppkopplade maskiner, smarta appar och möjlighet att jobba hemifrån med datorn är lösningar som förenklar vår vardag – men har du koll på säkerheten?

 

IT-säkerhet är hetare än någonsin. Hos småländska IT-partnern INVID har trycket ökat markant av företag som söker hjälp.

– Vi ser en kraftigt ökad aktivitet på nätet, den digitala brottsligheten ökar, och tyvärr måste man vara lite paranoid och ifrågasätta allt. Vi hjälper många företag att göra sårbarhets­analyser, säger André Prien, vd INVID.

 

Ta hjälp av ett externt öga för att analysera möjliga säkerhetsrisker i din verksamhet, råder André Prien, VD INVID.

 

Analysera och täpp till säkerhetshål

 

På INVIDs seminarier om cybersäkerhet ställs en provokativ fråga: Sover du gott på nätterna? Det borde du inte göra, menar André. Det du inte vet om har du inte analyserat som en möjlig­ fara. Analysen är det viktiga första steget och det behöver inte handla om stora pengar för att täppa till ett säkerhetshål.

– Mitt budskap till alla företagsledningar är att ställa sig frågan: Hur sårbara är vi? Hur påverkas vår produktion av en cyberattack – och hur kan vi aktivt förhindra det?

 

Digitaliserade produktionslösningar ger effektivitet men innebär också risker för intrång. Analysera riskerna och täpp till säkerhetshålen.

 

 

Otäcka exempel på dataintrång

 

Han har själv sett exempel på företag vars produktion hade stått stilla i 14 dagar när man vände sig till INVID för att få hjälp.

– Det är otäckt att se och det här är inget du läser om i tidningen. Du vill inte berätta att du blivit utsatt, men vi ser många bolag som är otroligt eftersatta, säger André.

Samtidigt betonar han, vi måste leva också. Tekniken kan göra oss mer effektiva.

– Men ha alltid tänkandet med dig när det kommer något nytt – vad finns det för risker med detta?

 

Kontinuerlig backup och uppdatering

 

André skickar med några enkla råd: Var inte godtrogen, klicka aldrig på länkar och öppna inte mejl som verkar konstiga, även om de verkar komma från en känd avsändare. Gör konti­­­nu­­­er­lig backup så att du snabbt kan återställa system vid en attack.

Se också till att din backupdata ligger på annan plats.

– Håll alltid din IT-miljö ­upp­daterad.

Hackare använder helt automatiserade system som dygnet runt letar efter säkerhetshål i dåligt uppdaterade IT-miljöer, säger André.

 

IT-partnern INVID är en av de största IT-aktörerna i Jönköpings län med kontor i bland annat Anderstorp och Värnamo – där man expanderat i nya lokaler.

 

 

 

FAKTA INVID Anderstorp & Värnamo
INVID är en proaktiv IT-partner som förenklar och förbättrar. Med oss får du en bekvämare vardag och lösningar som stödjer och utvecklar din affär.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

Foto: INVIDKONTAKTUPPGIFTER

INVID Anderstorp & Värnamo

(INVID Anderstorp & Värnamo)

Telefon: 036308888
Mail: jonkoping@invid.se

Besöksadress:
Brostigen 4
33433
Anderstorp

Postadress:
BOX 3129
55003
Jönköping

Webbadress:
invid.seDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår