Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 20
Onsdag 18 maj
Grattis Erik
Nederbörd 0 mm
Vindstyrka 3 m/s
Väderprognos från Yr
Onsdag
Torsdag
Fredag
GNOSJÖREGIONEN 20°

Generationsskifte med framtidstro

Jannes Brunnsborrning levererar tjänster inom ett komplext område som kräver kunskap om allt ifrån geologi och energiborrning till entreprenadrätt.

 

 

– Det är ett mångfacetterat och fysiskt krävande jobb som kräver ett stort mått av eget ansvar och eget initiativ, och det handlar om så mycket mer än att borra en vanlig brunn, konstaterar vd Anna-Karin Johansson.

Brunnsborrskolan i Uppsala är Sveriges enda utbildning inom området, därför har Jannes Brunnsborrning i Burseryd satsat hårt på att vidareutbilda personalen inom företaget.

– Du behöver kunskaper inom hydraulik, pneumatik och mekanik liksom om vatten, energi och miljö. Det krävs upp emot sju år innan du är en fullfjädrad brunnsborrare, säger Anna-Karin.

 

Välkommen till Jannes Brunnsborrning! Från vänster: Andrei Fazakas, produktionschef och ny delägare; Anna-Karin Johansson, vd och delägare; Maria Josephson, ekonomiansvarig.

 

Välutbildade och erfarna brunnsborrare

 

Och de 15 anställda hos Jannes Brunnsborrning är både välutbildade och erfarna, trots en relativt ung medelålder.

– Jag är äldst och då är jag 45 år, säger Anna-Karin och ler.

Äldst i gänget var annars Anna-Karins pappa och företagets grundare, Jan Berglund, som gick bort i högstas efter en längre tids sjukdom.

– Han var en väldigt stor del av det här företaget, ofantligt omtyckt både av personal och kunder, så han lämnar ett stort tomrum efter sig. Men han är också den som har utbildat oss och ingjutit mod och styrka i alla, och det är ett väldigt fint arv att förvalta, säger Anna-Karin.

 

Certifierade brunnsborrare. Jannes Brunnsborrning är också medlemmar i branschorganisationen Borrföretagen – ett signum för kvalitet.

 

Stor bredd på verksamhetsområden

 

Generationsskiftet då Anna-Karin tagit över ledningen innebär också förnyelse i form av produktionschefen Andrei Fazakas som träder in som ny delägare.

– Jag har jobbat i företaget i 19 år så det var ett naturligt steg. Och det känns både roligt och spännande, säger Andrei.

Jannes Brunnsborrning har ett brett verksamhetsområde, från vatten-, energi- och miljöbrunnar till entreprenad, pump- och filterinstallationer samt hydraulsprängningar. Kunderna, både privatkunder och entreprenader, finns i Småland, Halland och Skåne.
– Inom geoenergi ser vi en ökande efterfrågan på större projekt hos industrier, fastighetsbolag och bostadsrättsföreningar, berättar Anna-Karin.

 

Familjeföretaget Jannes Brunnsborrning i Burseryd växer. Med förvärvet av Ullareds Brunnsborrning för två år sedan har man utökat både upptagningsområde och maskinpark. 

 

 

Fakta Jannes Brunnsborrning AB

Vattenborrning, Energiborrning, Entreprenadborrning, Miljöborrning, Hydraulsprängning och pumpinstallationer!

 

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

Foto:Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se & Jannes BrunnsborrningKONTAKTUPPGIFTER

Jannes Brunnsborrning AB

(Jannes Brunnsborrning AB)

Telefon: 037150660
Mail: info@jannesbrunnsborrning.se

Besöksadress:
Storgatan 25
33377
BURSERYD

Postadress:
Storg. 25
33377
Burseryd

Webbadress:
www.jannesbrunnsborrning.se