Vecka 15
Fredag 12 april
Grattis Liv
Nederbörd 1.2 mm
Vindstyrka 5 m/s
Väderprognos från Yr
Fredag
Lördag
Söndag
GNOSJÖREGIONEN 11°

Anrikt plåtföretag fyller 125

Från metallduk till modern och automatiserad plåtbearbetning. M Johansson är ett av Gnosjöregionens allra äldsta företag som jubilerar i år.

 

Laserskärning, stansning och kantpressning – grundreceptet bakom M Johanssons kunderbjudande är lika enkelt som effektivt.
– Det här är de tekniker vi har i huset och här kan vi verkligen göra skillnad för kunden, oavsett om det gäller fåstycksbearbetning eller volymproduktion. Med helautomatiska lösningar både inom laserskärning och stansning har vi hög kapacitet, säger Alexander Johansson.

 

Kärnverksamheten är plåtbearbetning där allt ifrån enkla bocktempon till komplexa detaljer utförs i de fyra kantpressarna.

 

Högeffektiv plåtbearbetning i kombimaskiner


Alexander är fjärde generationen i företaget sedan han tog över som ägare efter pappa Thomas för två år sedan. Fortfarande bearbetas och förädlas metall-duk till viss del, något som finns kvar som arvet efter farfars far, Malcolm Johansson. Men idag ligger fokus på plåt.
– I våra stans- och kombimaskiner kan vi både forma, försänka, gänga, stansa och laserskära på en och samma gång. Och vi bearbetar allt ifrån rostfritt, stålplåt och galvat till koppar, mässing och plast, säger Alexander.

 

Pigg 125-åring. Alexander Johansson är fjärde generationen som tagit vid i familjeföretaget M Johansson. Här vid den kombinerade laser/stansmaskinen.

 

Plåten – ett hett material i svensk design


I samarbete med underleverantörer ombesörjer man också efterbearbetning av olika slag, och i den tillbyggda fastigheten finns en separat monteringsavdelning för att bistå kunden med helhetslösningar. Och kunderna – ja de finns inom såväl bygg- och verkstadsindustri som inom butiksinredning och kända varumärken för skandinavisk design.
– Plåt precis som metall och rör har blivit mer och mer intressant i designsammanhang. Det är ett hett material, konstaterar Alexander.

 

Obemannad körning i den automatiserade TruPunch 3000 möjliggör effektiv volymproduktion.

 

Plåtbearbetning med omtanke


M Johanssons hemsida utlovar ”Plåtbearbetning med omtanke”. Vad innebär det i praktiken?
– Det handlar om logistik och personal, maskiner och produktion, men framför allt en omtanke om kunden. Vi har en trogen och stabil kundbas inom alla branscher där plåt efterfrågas idag, säger Alexander.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.seKONTAKTUPPGIFTER

M Johansson AB

(M Johansson AB)

Telefon: 037091238
Mail: office@mjohansson.se

Besöksadress:
Marieström
33532
Gnosjö

Postadress:
Marieström
33532
Gnosjö

Webbadress:
www.mjohansson.seDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår