Vecka 15
Fredag 12 april
Grattis Liv
Nederbörd 0.2 mm
Vindstyrka 5 m/s
Väderprognos från Yr
Fredag
Lördag
Söndag
GNOSJÖREGIONEN 10°

Hållbar framtidssäkrad plåtbearbetning

Hos M Johansson i Gnosjö trimmar man arbetssätt och produktionsflöden och satsar på energisnåla maskiner. En vinst både för kunden och miljön.

 

 

– Vi måste hela tiden tänka till – hur kan vi utveckla våra processer framåt?

Ska vi bygga för framtiden måste vi jobba hållbart inom industrin, konstaterar Alexander Johansson, som driver familjeföretaget M Johansson i fjärde generationen.

 

Energieffektiv produktion

 

För Alexander handlar framtidens ­plåtproduktion om att ha ett lång­siktigt och genomtänkt arbetssätt där man strävar framåt och anammar teknikutvecklingen på rätt sätt, till exempel genom att investera i helelektriska maskiner som minskar energiförbrukningen.

– Vi strävar också efter att hela tiden utveckla våra produktionsflöden. Till exempel minimerar vi materialspill med hjälp av offlineprogrammering och verktyg för nesting som gör att vi kan optimera materialanvändningen, säger Alexander.

 

En energieffektiv maskinpark med låg energiförbrukning är en viktig förutsättning för hållbarhet.

 

Effektiva produktionsflöden och smarta maskiner minimerar eftertempon. Exempelvis gängning som utförs direkt i stans eller lasermaskin.

 

Träffsäker simulering

 

M Johansson har under det senaste året utvecklat flera digitala lösningar som optimerar produktionsprocessen. Bland annat används simuleringsprogram som med stor träffsäkerhet visar utfallet av laserskärning, stans och bocknings­processer för en vald detalj.

– Många kunder frågar – kan man göra så här? Då kan vi med hjälp av simuleringen ge snabba och konkreta svar och offerera med ännu större säkerhet när vi får en order, förklarar Alexander.

 

Med hjälp av simuleringsprogram optimeras produktionsprocessen – och kunden får snabba och konkreta svar på sin förfrågan.

 

Växer med nya marknader

 

Omsättningen ökar och efterfrågan på helhetslösningar inom plåt är fortsatt hög. Byggsektor, butiksinredning och nya marknader skapar tillväxtmöjligheter.

– Till exempel ser vi en efterfrågan på lagringsboxar för batterier till solcellsanläggningar. Det finns alltid marknader som växer. Det som gäller är att hitta dem och vara ute i rätt tid så att vi kan växa tillsammans med våra kunder och vår omvärld, säger Alexander.

Företaget har ansökt om bygglov för framtida expansion.

– Vi funderar också på att ta in mer personal framöver inom lager och utlastning eftersom vi har allt större volymer som går ut från oss, säger Alexander.

 

Efterfrågan är stor på hållbara helhetslösningar i plåt, konstaterar Alexander Johansson.

 

 

 

FAKTA
M Johansson – vi erbjuder helhetslösningar inom plåtbearbetning och jobbar målinriktat med långsiktiga kundrelationer. Kort sagt – plåtbearbetning med omtanke!

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.seKONTAKTUPPGIFTER

M Johansson AB

(M Johansson AB)

Telefon: 037091238
Mail: office@mjohansson.se

Besöksadress:
Marieström
33532
Gnosjö

Postadress:
Marieström
33532
Gnosjö

Webbadress:
www.mjohansson.seDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår