Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 05
Söndag 5 februari
Grattis Agata, Agda
Nederbörd 0 mm
Vindstyrka 1 m/s
Väderprognos från Yr
Söndag
Måndag
Tisdag
GNOSJÖREGIONEN -1°

Det är klart att vi hittar lösningar!

De gick från korttidspermittering upp till hundra procent i rekordfart. Under sommaren landade OnePartnerGroup sin enskilt största affär.

 

En jätteorder på montering av 20 miljoner visir fick OnePartnerGroup att lägga om semesterplanerna i somras. Och här var det bråttom.

– Vi hade 1,5 vecka på oss att hitta lokal, bygga upp en fabrik med logistik och allt praktiskt - och att hitta 300 man som kunde göra jobbet, berättar Jaana Fransson, verksamhetschef.

 

”Det här är Gnosjöanda för mig, vi kavlar upp ärmarna och hittar lösningar!”, säger Jaana Fransson, verksamhetschef OnePartnerGroup GGVV.

 

Från fritt fall till framgångssaga

 

– Men det är ju det här som är Gnosjöanda för mig, man kavlar upp ärmarna och hittar lösningar. Det är klart att vi fixar det här!

Liksom kollegorna i bemanningsbranschen gick OnePartnerGroup igenom en tuff vår. Coronapandemin gjorde att allt stannade av.

– Vi gick från en nattsvart situation till den här jättechansen, berättar Jaana.

 

20 miljoner visir monteras av OnePartnerGroup Business Solutions, den största enskilda affären någonsin för OnePartnerGroup, berättar Martin Skogeryd.

 

Styrkan i en gemensam koncern

 

Dessutom kom man från en långvarig högkonjunktur där det har varit nästan omöjligt att hitta kandidater. Hur skulle man på så kort varsel hitta 300 personer?

– Vi fick ändra hela vårt sätt att jobba, konstaterar Jaana.

Med massintervjuer och med hjälp av kollegorna i koncernen kunde Business Solutions, GGVV och Jönköpingskontoret tillsammans lösa personalfrågan. Lokalen hittade man i Skillingaryd och veckan efter midsommar drog arbetet igång. Självklart med coronasäkrade rutiner.

 

OnePartnerGroup Business Solutions kom i full funktion när man i somras fick en jätteorder på montering av visir. Fr v: Ivica Trupina, Nicklas Jalkander och Martin Skogeryd.

 

 

”Det är som en tomteverkstad”

 

– Man sitter två och två, alltid med samma person, vid varje arbetsstation och de som vill använder själva visir. Extra städning, handsprit överallt, uppdelade raster, säger Jaana.
Hon berättar att glädjen och entusiasmen bland personalen har varit stor.

– Även om arbetet är monotont så är många så glada över chansen att få jobba. Det är som en tomteverkstad, och allt detta ger så mycket energi, konstaterar Jaana.

– Vi hjälps åt att stoppa en pandemi samtidigt som vi hjälper underleverantörer i regionen att landa sina uppdrag och samtidigt hjälper vi människor till arbete. Det är en framgångssaga!

 

Inom loppet av 1,5 vecka förvandlades en tom lokal i Skillingaryd till en fullt fungerande fabrik – med 300 anställda.

 

 

 

 

 

FAKTA ONEPARTNERGROUP

Din lokala samarbetspartner då det gäller bemanning, rekrytering och funktionslösningar. Vi kan även bistå med HR-stöd, utbildningar och chefsstöd.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

Foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se och OnePartnerGroupKONTAKTUPPGIFTER

OnePartnerGroup GGVV

(OnePartnerGroup GGVV )

Telefon: 0370 510560
Mail: jaana.fransson@onepartnergroup.se

Besöksadress:
Stansg. 2
33432
Anderstorp

Postadress:
Mogölsv. 4
55475
Jönköping

Webbadress:
www.onepartnergroup.se