Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 05
Söndag 5 februari
Grattis Agata, Agda
Nederbörd 0 mm
Vindstyrka 1 m/s
Väderprognos från Yr
Söndag
Måndag
Tisdag
GNOSJÖREGIONEN -2°

0

EPAB hjälper företag till ökad lönsamhet

Outsourca delar av verksamheten och få mer tid att ägna dig åt det du gör allra bäst. Det är ett växande behov som EPAB möter i sitt nya projekt.
Någon kanske behöver hjälp med legoproduktion, ett annat företag vill ha hjälp med packning, montering eller tredjepartslogistik - delar av verksamheten som ibland är svår att få lönsam. Oavsett behoven har EPAB nu kavlat upp ärmarna för att erbjuda sina kunder funktionslösningar såväl inhouse som i egna lokaler.

EPAB stöttar Lejonen Speedways jakt på SM-guld. I maj när säsongen börjar invigs Lejonens hemmaarena som EPAB Arena. "Lejonen är jätteviktiga för Gislaved." säger Jaana Fransson. 

Ett sätt att öka företagens konkurrenskraft

- Ibland har vi märkt hos kunderna att det egentligen inte är en bemanningslösning de är ute efter. Vi ser behov av andra lösningar. Och kan vi hjälpa företagen i regionen att bli mer konkurrenskraftiga så vill vi göra det. Vi vill vara kundens helhetsleverantör, säger Jaana Fransson, verksamhetschef.

Projekt med mervärden

EPAB Business Solution, EBS handlar om att hjälpa kunden med behov som ligger utanför företagets kärnverksamhet. Tjänsterna utförs delvis i samarbete med Arbetsförmedlingen och AMO för att samtidigt hjälpa personer som står långt ifrån arbetsmarknaden. Både långtidsarbetslösa, långtidssjukskrivna och nyanlända.
- Vi brinner för att hjälpa människor ut i arbete. Här har vi chansen att fånga upp människor och testa om de också fungerar i vår verksamhet på sikt. Vi hittar kompetens samtidigt som vi gör en social insats, säger Jaana Fransson.

"EBS i kombination med EPABs bemanning och rekrytering gör oss till ett av de mest flexibla och produktionsstödjande bolagen i regionen. Dessutom har vi egen produktion och trading av lastemballage/pallar vilket gör att vi kan ta ett större helhetsansvar vid levererad produkt" säger Kari Idström, ansvarig för marknad- och försäljning på EBS.

Hög kravbild och leveranssäkerhet

Och det handlar inte om att tumma på kvalitén. Kravbilden är högre än vid arbetsmarknadsåtgärder, personerna som arbetar gör det utifrån en anställning med riktig lön och leveranssäkerheten är garanterad eftersom EPAB fyller på med bemanningspersonal vid behov.
- Alla tjänar på detta, företagen får billigare produktion och kan fokusera på det man gör bäst, vi hittar ny kompetens och hjälper människor ut i arbetslivet. Många vi möter här är människor som helt enkelt bara haft otur och som nu får en ny chans.  
Det är fantastiskt att se hur de växer när de får en arbetsplats och en riktig lön, säger Martin Skogeryd, verksamhetschef.

Nya lokaler och ny personal

EPAB har redan nu lokaler igång för projektet i Vaggeryd, Värnamo och Hillerstorp. När Gnosjoregion.se kommer på besök har man också precis fått tillgång till lokaler i Gislaved. Och ny personal har anställts för att driva projektet, Daniel Dojcinovski från Gislaved.
- Det känns jättespännande att få gå med på den här resan. Jag brinner för att jobba med människor och produktion så det ska bli jättespännande, säger Daniel.

Nya lokaler och ny personal. EPAB ger företag möjlighet att outsourca delar av sin verksamhet - här i Gislaved. Från vänster Daniel Dojcinovski, Jaana Fransson och Martin Skogeryd.KONTAKTUPPGIFTER

OnePartnerGroup GGVV

(OnePartnerGroup GGVV )

Telefon: 0370 510560
Mail: jaana.fransson@onepartnergroup.se

Besöksadress:
Stansg. 2
33432
Anderstorp

Postadress:
Mogölsv. 4
55475
Jönköping

Webbadress:
www.onepartnergroup.se