Vecka 21
Onsdag 22 maj
Grattis Hemming, Henning
Nederbörd 0 mm
Vindstyrka 5 m/s
Väderprognos från Yr
Onsdag
Torsdag
Fredag
GNOSJÖREGIONEN 23°

Nyckelkompetens till Gnosjöregionen

Rekryteringen gör all time high och kompetensförsörjningen genom OnePartnerGroup Academy fortsätter att växa med allt fler nyckelfunktioner.

 

 

– Vi utbildar kyltekniker, sanerings­­tek­niker och IT-tekniker – OnePartnerGroup Academy bygger om människors kompetens så att de kan förverkliga sina drömmar, samtidigt som vi matchar behoven i företagen, säger Martin Skogeryd, delägare OnePartnerGroup GGVV.

För även om det pratas om lågkonjunktur i Sverige så är kompetensbristen fortfarande stor inom industrin påtaglig.

– Vi har för många jobb och för lite människor, konstaterar Martin.

 

OnePartnerGroup Academy är ett konkret sätt att skapa lösningar på kompetensbristen. Bland annat utbildas skadesanerare.

 

Matchar företagens behov

 

Skräddarsydda utbildningar som matchar företagens behov är ett konkret sätt att göra skillnad och OnePartnerGroup Academy växer starkt. Parallellt har rekryteringen hos OnePartnerGroup GGVV slagit rekord.

– Det här är något vi har jobbat för i många år och nu ser vi en ketchup­effekt. Vi rekryterar till alla slags tjänster inom industrin, både tjänstemän och kollektivpersonal, och lyckas tack vare vårt breda nätverk, säger Jaana Ek, delägare OnePartnerGroup GGVV.

 

”Vi har ett brett nätverk och en rekryteringsprocess som fungerar”, säger Jaana Ek och Martin Skogeryd.

 

”En väldigt bra rekrytering”

 

Ofta är företagens behov väldigt specifika – och ibland väldigt unika. Som när temaparken High Chaparral sökte en person som kan utveckla anläggningens matkoncept för att ­även utbudet i restaurangerna ska vara en upplevelse, baserad på hållbara och närodlade råvaror.

– Vi hittade två riktigt bra kandidater och det blev en väldigt bra rekrytering. Det är så himla härligt när man hittar lösningen, säger Jaana.

 

Lyckad rekrytering. Daniel Berg är nyanställd mat- och dryckeschef som ska utveckla matkonceptet på temaparken High Chaparral.

 

Fortsatt inflyttning från Holland

 

Även rekryteringen från Holland genomgår lite av en ketchupeffekt, förklarar Jaana.

– Bara sedan i början av året har tre familjer flyttat hit. I år var vi på vårt sjätte besök på jobbmässan och vi ser att vi kan hitta kompetenser som är svåra att få tag på här i Sverige, säger Jaana.

 

Vinnande koncept. OnePartnerGroup lyfter projektet A Week To Peak där intresserade från olika EU-länder kan komma och provjobba en vecka hos ett företag som söker kompetens.

 

 

 

FAKTA
OnePartnerGroup Din lokala samarbetspartner då det gäller bemanning, rekrytering och funktionslösningar. Vi kan även bistå med HR-stöd, utbildningar och chefsstöd.

 

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

Foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se & OnePartnerGroup GGVV & High ChaparralKONTAKTUPPGIFTER

OnePartnerGroup GGVV

(OnePartnerGroup GGVV )

Telefon: 0370 510560
Mail: ggvv@onepartnergroup.se

Besöksadress:
Stansg. 2
33432
Anderstorp

Postadress:
Mogölsv. 4
55475
Jönköping

Webbadress:
www.onepartnergroup.seDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår