Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 47
Söndag 27 november
Grattis Astrid, Asta
Nederbörd 0 mm
Vindstyrka 3 m/s
Väderprognos från Yr
Söndag
Måndag
Tisdag
GNOSJÖREGIONEN 4°

Puls drar arbetskraften till Småland

De flyttar från Skåne, Göteborg och Örnsköldsvik för att få arbeta inom industrin. Puls Bemanning & Rekrytering ser allt fler välja Gnosjöregionen.

 

Ett exempel är Khaled Alkurdi som satte sig i bilen och körde 91 mil från hemmet i Örnsköldsvik till arbetsintervjun hos Puls Bemanning & Rekrytering i Värnamo. Nu arbetar han på ett av Gnosjöregionens mest expansiva företag.

Ett annat exempel är Bijendra Mandahar som i sin hemstad Göteborg bara kunde hitta lagerjobb. Bijendra ville bli maskinoperatör och därför flyttade han till Gnosjöregionen för att arbeta hos Puls Bemanning & Rekrytering.

Rinette Lundgren lämnade Skåne av samma anledning – jobben finns i Gnosjöregionen.

 

För Bijendra Mandahar (tv), Khaled Alkurdi (th) och Rinette Lundgren var det självklart att flytta till Gnosjöregionen. Här finns jobben, både nu och i framtiden.

 

Sålde lägenheten i Uppsala och flyttade till Värnamo

 

– Och det finns många fler exempel. Under pandemin hade vi till exempel en kille från Uppsala som hade suttit och googlat: var finns det mest jobbmöjligheter. Han sålde sin lägenhet och började jobba här i Värnamo, berättar Tomas Karlsson.

Just pandemin blev en katalysator när jobb försvann i storstadsregionerna, och specifikt i branscher som service och restaurang. Det gjorde att många övervägde att byta både yrke och bostadsort.

 

Lyckad hyrrekrytering. Marek Rogatty kommer ursprungligen från Polen, bodde 15 år i Skottland men flyttade till Gnosjö för ett år sedan. Efter sex månader som Puls-medarbetare hos GLS Laserstans övergår han nu till en anställning direkt hos kund.

 

Bytte yrke från restaurang till industri

 

– Vi har anställt många från restaurang och serviceyrken som jobbar inom industrin idag, fortsätter Andreas Bogesten.

Visst fanns det skepticism, många vet inte att förbättringsarbetet inom svensk industri har gett en helt annan arbetsmiljö. Det är rent och snyggt, högautomatiserat och betydligt mindre fysiskt krävande än förr. Jobben är dessutom välbetalda och arbetstiderna bra mycket bättre än i många serviceyrken.

– Därför ser vi att allt fler söker sig till regionen. Här har det alltid funnits jobb och här kommer det alltid att finnas jobb, konstaterar Tomas Karlsson.

 

Framtidens jobb finns i Småland

 

Puls Bemanning & Rekrytering har sedan starten haft ett tydligt mål: att växa och vara en attraktiv arbetsgivare.

Med kontor i Anderstorp, Värnamo och Ljungby fortsätter man att placera Småland på kartan för framtidens jobb.

– Trycket är enormt just nu med stora behov av kompetent personal, säger Josef Tot.

 

Puls Bemanning & Rekrytering med kontor i Värnamo, Anderstorp och Ljungby ser att allt fler upptäcker möjligheterna i regionen. Fr v konsultcheferna Josef Tot, Tomas Karlsson och Andreas Bogesten.

 

 

FAKTA PULS BEMANNING & REKRYTERING

Puls Bemanning är ett företag med kraft. Vi har över 200 nöjda kunder och ett växande team av medarbetare över hela vår region. Välkommen till PULS!

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

Foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se & Puls Bemanning & RekryteringKONTAKTUPPGIFTER

PULS Bemanning AB

(PULS Bemanning AB)

Telefon: 0371-17630
Mail: info@pulsbemanning.se

Besöksadress:
Maskingatan 8
33432
ANDERSTORP

Postadress:
Box 104
33422
Anderstorp

Webbadress:
www.pulsbemanning.se