Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 15
Tisdag 7 april
Grattis Irma, Irmelin
Nederbörd 0 mm
Vindstyrka 6 m/s
Väderprognos från Yr
Tisdag
Onsdag
Torsdag
GNOSJÖREGIONEN 13°

Uppgradera pressen med nytt styrsystem

Excenterpressar handlar om kvalitet och hållbarhet – och livslängden förlängs ytterligare med nytt styrsystem. Här har PM Service lösningar.

 

Vi möts hos BL Stainless/Purus i Smålandsstenar där man tagit hjälp av PM Service för service och underhåll av maskinerna i presshallen.
– Vi behövde en duktig leverantör eftersom vi har lite olika fabrikat på maskinerna och många är väldigt gamla. Och de här grabbarna hade koll på det, säger Mikael Larsson, tekniksamordnare hos BL Stainless.

 

BL Stainless har anlitat PM Service för reparation och uppgradering av maskinerna i presshallen. Fr v Hans Eriksson, Jan Dolck, Mikael Larsson, Göran Samberg och Peter Jönsson.

 

Hanterar både yngre och äldre maskiner


Jo PM Service i Gislaved hade koll på läget, och när man fick veta att en av excenterpressarna hade ett krånglande styrsystem hade man också förslag på lösningar. Göran Samberg från PM Service berättar:
– Vi kan bredden och hanterar både yngre och äldre maskiner. När det gäller styrsystem så kopplar vi in vår leverantör, Peter Jönsson från PJ CAD & PLC.

 

När styrsystemet på excenterpressen började krångla kopplades PM Service in. Skillnaden efter uppgradering är stor. Fr v Peter Jönsson, Mikael Larsson, Göran Samberg.

 

Uppgraderingen ökar produktiviteten


Styrsystemet på pressen var från 1980-talet och skillnaden efter att man installerat ny matarverksstyrning blev stor.
– Om man bara jämför datortekniken från 80- och 90-talet så är det ju betydligt mycket mer styrning idag, mer användarvänligt och mer bildstöd, säger Peter.


I pressen körs serier på mellan 200 och 5000 detaljer där nästan alla är special. Här handlar det om industribrunnar, golvbrunnar och designbrunnar.
– Uppgraderingen är oerhört värdefull för oss. Vi har blivit mer effektiva, både ekonomiskt och produktionsmässigt, säger produktionsledare Jan Dolck.

 

Produktionen av designbrunnar hos BL Stainless har effektiviserats genom uppgraderingen till nytt styrsystem i excenterpressen.

 

 

Snabb service vid driftstopp


PM Service är ett växande servicebolag med just excenterpressar som sin specialitet. Man servar, renoverar, bygger om och även säljer begagnade renoverade excenterpressar med garanti. Snabb service är deras kundlöfte.
– Vi är tio man idag och har åtta fullutrustade servicebilar redo med verktyg och reservdelar, säger Hans Eriksson, PM Service.
Man söker också efter ytterligare personal inom service och reparation, svarvning, fräsning och el.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.seKONTAKTUPPGIFTER

PM Service

(PM Service)

Mail: info@pmservice.se

Besöksadress:
Anderstorpsvägen 24
33236
GISLAVED

Postadress:
Anderstorpsv. 24
33236
Gislaved

Webbadress:
www.pmservice.se