Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 19
Lördag 15 maj
Grattis Sofia, Sonja
Nederbörd 0.6 mm
Vindstyrka 4 m/s
Väderprognos från Yr
Lördag
Söndag
Måndag
GNOSJÖREGIONEN 9°

De rekryterar och bygger för framtiden

Hos Svenstigs Bil ser man ljust på framtiden. I Gislaved pågår bygge av nytt däckhotell och verkstad. Samtidigt växer man med flera nyanställningar.

 

– Vi är jätteglada för bygget i Gislaved. Vår verkstad går bra och därför är det roligt att få utveckla den med däckhotell och utökade möjligheter för rutbyte, däckbyte och verkstad för transportbilar, säger vd Mim Andersson.

Man bygger även en ny kundparkering med laddinfrastruktur, och allt beräknas vara klart till oktober.

 

Svenstigs har tagit steget in i den fordonselektrifierade framtiden. ”Det är både ekonomiskt, socialt och ekologiskt försvarbart”, säger vd Mim Andersson som själv kör en Audi e-tron.

 

Viktigt att skapa positiv energi

 

Bygget i Gislaved hade precis påbörjats när coronapandemin bröt ut.

– Vi drog i handbromsen direkt för att utvärdera läget, berättar Mim.

Hela organisationen påverkades från första dag, ledningsgruppen gick upp i stabsläge och man utarbetade en krishanteringsplan i sex steg som omfattade allt ifrån hygienkrav, fastställd krisgrupp, säkerställd likviditet och översyn av fasta kostnader och rätt kommunikation till att faktiskt också försöka se krisen som en möjlighet.

– Det är viktigt för att skapa lite positiv energi och samtidigt trygghet, konstaterar Mim.

 

Bygger för framtiden

 

Att Svenstigs tidigt tog kontroll över situationen gjorde att man kunde besluta att gå vidare med bygget i Gislaved, och satsningarna under pågående pandemi har fortsatt. Pär Sandberg anställdes i maj som ny VW-chef för att utveckla varumärket i Gnosjöregionen. Man har också rekryterat en HR-chef och en
begagnat-ansvarig, Per Andersson och Joakim Persson.

– Vi väljer att plocka in ny kompetens under den här tiden för att rigga vår verksamhet för nya tider. Vi tror på framtiden, vi vill satsa på framtiden och vi tycker att det börjar ljusna nu, säger Mim.

 

Värnamoprofilen Pär Sandberg med lång erfarenhet från bilbranschen är sedan maj ny VW-chef hos Svenstigs Bil.

 

Hållbarhetsmål i fokus

 

Familjeföretaget Svenstigs Bil har cirka 150 anställda. Hela Svenstigsgruppen omsätter nära 950 miljoner SEK (2019) och är auktoriserad återförsäljare av Audi, Volkswagen och Skoda personbilar, Volkswagen Transportbilar och Scania lastbilar samt servicepartner för SEAT personbilar med försäljning och verksamheter i Värnamo, Gislaved, Halmstad och Smålandsstenar. Hållbarhet hör till företagets fokusområden.

– Våra ägare tar ett långsiktigt hållbarhetsansvar och vi jobbar intensivt med omställningen inom elektrifiering och digitalisering för att nå våra klimatmål, säger Mim.

 

 

 

FAKTA SVENSTIGS BIL

Svenstigs Bil är auktoriserade för Audi, Volkswagen och Skoda personbilar, Volkswagen Transportbilar och Scania last­bilar samt servicepartner för SEAT personbilar. Vi finns i Värnamo, Gislaved, Smålandsstenar och Halmstad.

 

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

 KONTAKTUPPGIFTER

Svenstigs Bil AB

Telefon: 037020500
Mail: info@svenstigs.se

Besöksadress:
Stenfalksv. 6
33141
Värnamo

Postadress:
Box 2216
33102
Värnamo

Webbadress:
www.svenstigs.se