Vecka 21
Onsdag 22 maj
Grattis Hemming, Henning
Nederbörd 0 mm
Vindstyrka 5 m/s
Väderprognos från Yr
Onsdag
Torsdag
Fredag
GNOSJÖREGIONEN 24°

Längre räckvidd och snabbare laddning

Med nya helelektriska modeller från Volkswagenkoncernen och rådgivning för hållbar mobilitet stärker Svenstigs rollen som bilägarens one-stop-shop.

 

 

– Räckvidd förmånsvärde och ­laddlösningar – frågorna är många när man planerar för ny bil idag. Lägg ­därtill det växande utbudet av nya helelektriska modeller som den nya Škoda Enyaq, familjesuven VW ID.4, Audi Q4 e-tron, eller den klassiska Folkabussen – ID.Buzz – i modern tappning.

– Det finns ett starkt elbilsprogram inom VW-koncernen som Svenstigs har förmånen att representera. Vi kan ge råd och hjälpa till att hitta den absolut bästa lösningen vad gäller allt ifrån TCO-kalkyl till försäkrings- och finansieringslösningar, säger Mim Andersson, vd Svenstigs Bil.

 

Volkswagen ID.4 helelektrisk rymlig familjesuv finns även i en fyrhjulsdriven version, ID.4 GTX.

 

I maj 2022 är det premiär för den klassiska Folkabussen i helelektrisk tappning, med fantasifull design och modern teknik – VW ID.Buzz som är både transportbil och personbil.

 

Utvecklar bilarnas tekniska plattformar

 

Framtidsfokus inom VW-koncernen ­ligger på utveckling av bilarnas tekniska plattformar, batterier och laddinfrastruktur, mjukvara och mobilitetslösningar. Det handlar om längre räckvidd och snabbare laddning, både hemma och publikt.

Batteriåtervinning är en annan het fråga, liksom hållbar mobilitet där Svenstigs lyfter möjligheten till mer flexibla lösningar kring ägande och leasing.

– När det gäller Scanias ­strategi så handlar det om att erbjuda hållbara produkter, sträva mot CO2-neutralitet, cirkulär ekonomi och hållbar arbetsmiljö. Vi erbjuder också utbildningar inom ekonomisk körning, berättar Mim.

Allt för att kunden, både privat och i företag, ska kunna stärka sin hållbara mobilitet och minska sitt CO2-avtryck.

 

Senaste modellen i Audis elbilsprogram är Q4 e-tron, en kompakt SUV med räckvidd upp till 510 km, berättar Mim Andersson, vd Svenstigs Bil. 

 

En lokal samarbetspartner – hela vägen

 

Att Svenstigs Bil är en lokal ­samarbets­partner är viktigt, menar Mim. Svenstigs vill vara en one-stop-shop ­för mobilitet i Gnosjöregionen och Halland.

– Vi vill finnas där i alla frågor som rör bilen – när du ska köpa bil men också när du behöver förvara ­sommar- eller vinterdäck eller när du behöver service, tillbehör eller reservdelar, säger Mim.

Pandemin och bristen av ­halvledare har påverkat hela branschen med längre leveranstider som följd. Något som förstärkts med kriget i Ukraina.

– Det är vår största utmaning just nu, men i nära dialog med våra kunder skapar vi de bästa lösningarna i väntan på leverans. Tillsammans med generalagenter, medarbetare och kunder reder vi ut det här, säger Mim Andersson.

 

Sportiga Škoda Enyaq Coupé iV med räckvidd upp till 524 km, lanseras våren 2022.

 

 

 

FAKTA Svenstigs Bil
Svenstigs Bil är ­auktoriserade för Audi, Volkswagen, Škoda, VW Transportbilar och Scania. Vi finns i Värnamo, Gislaved, Smålandsstenar och Halmstad.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

Foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se & Svenstigs BilKONTAKTUPPGIFTER

Svenstigs Bil AB

Telefon: 037020500
Mail: info@svenstigs.se

Besöksadress:
Stenfalksv. 6
33141
Värnamo

Postadress:
Box 2216
33102
Värnamo

Webbadress:
www.svenstigs.seDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår